Събития Откриха Европейската футболна фиеста в Стара Загора

Откриха Европейската футболна фиеста в Стара Загора

Четвъртък, 07 май 2015 г., 07:31
Размер на буквите
evro f3Стара Загора събра овациите на спортния свят с откриването на Европейското първенство по футбол за юноши. Над 11 000 души се събраха на стадион Берое, за да станат съпричастни със старта на футболната фиеста. Изключителна емоция съпътстваше церемонията. Публиката подгряха Гергана и вокална група Звездопад, ансамбъл Загоре и Дивна с хип-хоп формацията The Scary Shadows.
В привествието си министърът на спорта Красен Кралев каза, че това домакинство е изключително важно за България, не само защото ни представя пред света, но и защото популяризира спорта сред младежта у нас. Тази млада публика тук днес е гордостта на България, затова ще продължим да подкрепяме спорта и най-популярната игра, категоричен бе министърът.
Публиката посрещна на крака кметът на Стара Загора, който покани всички любители на футбола по целия свят да дойдат в България и в Стара Загора! Да видят нашия красив град, с топли хора, прави улици и исторически забележителности. Тодоров призова всички да подкрепят българските национали, за да бъде победата наша.
Обявявам първенството за открито:Успех България, с много емоция каза посланика на евротурнира Стилиян Петров. Преди това той получи почетен медал и почетна шапка като член на клуб 100, тъй като има 105 участия за България.
С Българи, юнаци! многохилядната публика посрещна на терена младежкия ни национален отбор, който игра в първия мач срещу тима на Хърватия. Прословутата мексиканска вълна шестваше дълго време по трибуните. Въпреки загубата от Хърватия с 0:2 старозагорци докрай подкрепяха българите.
Малко по-рано бе открит футболен терен с изкуствена настилка на стадион Трейс Арена в кв. К. Ганчев в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, Павел Колев - директор на организационният комитет на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, председателят на БФС Борислав Михайлов и др. 350 000 лв. е е осигурило спортното ведомство за терена, това е първата инвестиция в спортна инфраструктура на кабинета, съобщи министър Кралев.
Националните младежки отбори, участници в Европейското първенство по футбол за юноши, ще провеждат своите тренировки на Трейс Арена. Отборът на Ирландия ще тренира на 9.05.(събота) от 17.00ч и на 12.05.( вторник) от 18.00 часа.

evro f2evro fevro f1

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |