Събития Аграрният факултет държи на връзката с бизнеса

Аграрният факултет държи на връзката с бизнеса

Вторник, 05 май 2015 г., 14:54
Размер на буквите
prof SlavovВ нашата работа държим да не прекъсваме връзката с бизнеса. Работим по девет проекта поръчани от различни фирми. Шест от тях са в областта на рибовъдството и аквакултурите, съобщи проф. Радослав Славов, декан на Аграрния факултет на Тракийския университет в Стара Загора. Редовно каним за лектори хора от изявени фирми в аграрния сектор, които разказват на студентите за работата си и дискутират проблемите в сектора. Сключили сме и договори за осигуряване на летните практики във фирми от бранша, допълни проф. Славов.
По думите му най- сериозен интерес има към новата специалност Рибовъдство и аквакултури , която е и единствена в страната.  В момента във факултета се обучават 1129 студенти в пет специалности: зооинженерство, агрономство, екология и опазване на околната среда, аграрно инженерство и рибовъдство.
Работи се по пет международни и девет национално финансирани проекти. През изминалата година са завършени общо 20 вътрешни проекта, в процес на реализация са още 32.
Общо около 400 хил. лв. са влезли във факултета от проекти, а за още 500 хиляди се чака нова апаратура.
За 2014 година специалността зоониженерство е първа по рейтинг в страната, екологията е на второ място, а агрономството на трето място. Заради рейтинговата класация факултетът е получил около 360 хил. лв. допълнително финансиране.
Тази година ще се приемат 320 нови студенти. Кампанията вече е започнала. Екипи от преподаватели посещават средни училища в аграрни райони от страната и презентират обучението. Изпратени са и материали в 100-те средни селскостопански училища в България.
Утре празникът на Аграрния факултет ще бъде отбелязан с конни състезания, киноложка изложба и демонстрации на школата за оцеляване Багатур.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |