Събития Отваряне на номинациите за годишните награди Добрият Самарянин за пети пореден път

Отваряне на номинациите за годишните награди Добрият Самарянин за пети пореден път

Понеделник, 04 май 2015 г., 15:04
Размер на буквите
dobriat samarianin 2015С удоволствие бихме искали да ви съобщим, че вече се приемат номинации за годишните награди Добрият Самарянин 2015 г.! Пощенската кутия на доброто е официално отворена за получаване на номинации на хора, притекли се на помощ на други, изпаднали в тежка ситуация или беда. Възможността за номиниране ще продължи до 4 ноември, включително, а церемонията по връчването на годишните награди Добрият Самарянин
е планирана за 11 декември.
Взе ли доброто със себе си... и днес? е въпросът, който тази година ще провокира хората да се възползват от всеки удобен момент, за да добротворстват. Крилати фрази за доброто, окачени на арт инсталации в различни старозагорски обекти, ще ни хвърлят в позитивни размисли и същевременно с това ще подканват граждани да разказват за актове на добротворство, на които са станали свидетели скоро. Първият такъв обект за набиране на истории, който партнира в инициативата, е книжарница Приятели (бул. "Цар Симен Велики" 118). Номинации се приемат и онлайн на адрес www.samaritans.bg/dnes.

Конкурсът Добрият Самарянин има вече над четиригодишна история. За това време са проведени 4 церемонии, получени са 27 индивидуални номинации на добротворци, 14 - групови, избрани са 4-ма носители на голямата награда Добрият Самарянин и още толкова на Отличието на общността Добрият Самарянин, връчени са две извънредни награди - 1 за изключителен принос и 1 за геройство без граници (посмъртно), издадено е юбилейно издание на статуетката Добрият Самарянин с позлатени криле, създадена е песен посветена на добротворците и съществува прекрасна идея и проект за монумент Добрият Самарянин.

В книгата на доброто са записани имената на следните носители на годишната награда Добрият Самарянин – Стефан Стойчев, спасителят от автомагистрала Тракия; Мануела Малеева и д-р Бруно Франиер, благодетелите подкрепящи деца с ортопедични проблеми в затруднено положение, Мария Попова превърнала се в майка за момче от институция, Милен Минков, спасил удавник в бесните вълни на Ахтополския залив.
Партньорите в кампанията за популяризиране на добротворството са: Община Стара Загора, Община Казанлък, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, Регионална библиотека Захарий Княжески, Обществен дарителски фонд, Областна дирекция на Български червен кръст – Стара Загора, Дарик радиоСтара Загора, Регионален исторически музей.

За допълнителна информация: Антония Павлова;
мениджър Социален маркетинг и масмедии, Сдружение Самаряни
моб. тел.: 0878 394 215; ел. поща:
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ;
ел. адрес:
www.samaritans.bg .

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |