Събития В Мини Марица-изток почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки

В Мини Марица-изток почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки

Вторник, 28 април 2015 г., 13:59
Размер на буквите
миньори паметна плочаРъководители от управлението и трите рудника, синдикалисти, работниции и служители поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите при трудови злополуки работници и служители по време на строителството и експлоатацията на минно-енергийния комплекс Марица-изток. Паметникът е изграден със средства на фирмената синдикална организация на КНСБ през 2004 г. и ежегодно на този ден се отдава почит на загиналите при трудови злополуки миньори и енергетици.

За популяризирането на празника сред колектива и с цел повишаване на безопасността и културата на труда в Мини Марица-изток ЕАД на всички работещи тази година се предоставиха тематични стикери за каски и магнити. Пази колегата до теб, Безопасността на първо място, Работи разумно! Работи безопасно са част от надписите, които да напомнят ежедневно на работещите за спазването на правилата при работа.

Съвместно с възпитаници на Професионалната гимназия Свети Иван Рилски в Раднево, на Деня на земята беше озеленен районът около паметната плоча.

Ежегодното отбелязване на Световния ден за безопасност и здраве при работа на 28 април започва през 2001г., но в своя днешен вид се чества от 2003г. насам, когато с негова помощ Международната организация на труда (МОТ) лансира идеите за превенция срещу нещастните случаи по време на работа и свързаните с тях условия на труд и професионални заболявания.

Като цяло това е кампания за повишаване на осведомеността с основна цел да фокусира вниманието на международната общност относно мащаба на проблема и за това как насърчаването и създаването на култура на безопасност и здраве може да помогне за намаляване на броя на смъртните случаи, уврежданията, както и професионалните заболявания, свързани с труда.

Освен празник, този ден е и възпоменание - Международен ден в памет на загиналите или пострадалите работници. Неговата цел е да се почете паметта на жертвите на трудови злополуки и професионални заболявания, а самият ден се отбелязва от 1989г. и понастоящем се отбелязва в повече от 100 страни по света.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |