Събития Масирани полицейски проверки и училищни психолози предвижда работната карта на Обществения съвет за проблемите на подрастващите в Стара Загора

Масирани полицейски проверки и училищни психолози предвижда работната карта на Обществения съвет за проблемите на подрастващите в Стара Загора

Петък, 24 април 2015 г., 14:56
Размер на буквите
stara zagora gerbМасирани полицейски проверки в заведенията и местата, посещавани от млади хора, както и назначаване на училищни психолози и педагогически съветници във всяко учебно заведение в Стара Загора, са едни от важните стъпки в работната карта, която разгледа на първата си среща Общественият съвет по проблемите на насилието в училищата. Той беше създаден по предложение на кмета Живко Тодоров, след проведената открита среща с обществеността, посветена на проявите на насилие сред подрастващите.
В него участват представители на всички институции, които създават превенция срещу противообществените прояви при подрастващите – зам.-кметът Иванка Сотирова, общинските съветници Любка Иванова и Бояна Буюклиева, директорът на РИО Донка Симеонова, Георги Банков от ОД МВР – Стара Загора, училищните психолози Дончо Донев, Димитрина Петкова, Петя Тодорова, директорът и зам.-директорът на Държавен куклен театър Дарин Петков и Таня Калчева, представители на общински структури, работещи с деца и младежи и др. Предвижда се в обществения съвет да бъдат поканени и млади хора, както и родители.
След дълга дискусия членовете на съвета определиха необходимостта от създаване на кабинет за безплатни консултации на родителите от училищни психолози, както и организирането на беседи за християнските ценности и морално-волеви качества.
Набелязаните конкретни дейности включват още популяризиране на положителните модели на поведение на младите хора, създаване на артателие Сърцето на куклите, засилване на информационния обмен на дейности между училищата и създаване на база данни, подобряване работата на туристическо дружество Сърнена гора с училищата и създаване на програма за осмисляне на свободното време на децата през почивните дни и ваканции.
Целта на обществения съвет, според кмета, е да се осигури специализирана помощ от училищни психолози, които да работят отблизо с младите хора на възраст 13-19 години, както и да се подобри комуникацията между специалисти, родители, деца, институции и медии. Предстои да бъдат формирани отделни работни групи по заложените мерки в работната карта. Те ще взаимодействат помежду си, а резултатите и ефективността на дейностите ще бъдат отчитани от членовете на съвета.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |