Събития Катеричката Кипи ще рекламира Европейското отборно първенство по лека атлетика в Стара Загора

Катеричката Кипи ще рекламира Европейското отборно първенство по лека атлетика в Стара Загора

Петък, 24 април 2015 г., 13:54
Размер на буквите
stadion 963x542Катеричката Кипи вече е на лекоатлетическата писта на стадиона под Аязмото в Стара Загора. Засега талисманът е само акцент от плаката на Европейското отборно първенство по лека атлетика – Втора лига, на което стадион Берое е домакин на 21 и 22 юни 2015 г., но вече привлича вниманието на старозагорци.
В началото на юни катеричката Кипи ще бъде и по улиците на града, за да популяризира събитието. Костюмът ще бъде изработен от старозагорския куклен театър. Оттам ще бъдат и актьорите, които ще вдъхнат живот на талисмана, за радост на всички, които ще пожелаят да се снимат с него.
Автори на идеята за талисмана са активисти от Народно читалище Димитър Наумов-1908‘ с. Преславен, община Стара Загора, които ще получат награда от кмета Живко Тодоров. Кипи спечели в съревнование с охлювчето Кико, костенурките Нурко и Нурка, лъвчето Юли, талисмана Зарко, слончето Илка, еленчето Зарко, жабка лекоатлет и др. идеи, предложения в обявения от общината конкурс.
Катерицата, която е пъргаво и практично животно и съчетава много положителна енергия, игривост, добронамереност и благоразумие, беше единодушно избрана от комисията. Старозагорци имат особен сантимент към животното, което обитава парк Аязмото, но понякога е забелязвано по клоните на дърветата в самия център на града – най-добрата атестация за качеството на живот и градската среда на Стара Загора. Автори на илюстрацията са художниците Фани и Бойко Арсови от Стара Загора.
Европейското отборно първенство по лека атлетика, организирано от Община Стара Загора, Българската федерация по лека атлетика и Спортният клуб по лека атлетика Берое, се очаква да превърне Стара Загора в столица на леката атлетика в България това лято.
В Европейското отборно първенство - Втора лига ще участват отборите на България, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Исландия, Дания и Кипър. Най-добрите в 40 дисциплини от тези 8 отбора ще пристигнат на стадион Берое. В състезанието ще бъдат включени и нормативи за олимпийските игри в Рио Де Жанейро- 2016. Българските участници ще станат ясни по време на Държавния шампионат през м.юни т.г.
Стара Загора беше домакин на изключително успешен Балкански шампионат за мъже и жени през 2013 година, а през 2014-та беше възроден и традиционният атлетически турнир Самарско знаме. Това лято ще приеме още две европейски първенства – Европейско първенство по футбол за младежи и Европейско първенство по ушу.European Athletics Team20152European Athletics Team2015
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |