Събития Теленор приключи обновяването и модернизацията на мрежата си в Стара Загора

Теленор приключи обновяването и модернизацията на мрежата си в Стара Загора

Петък, 24 април 2015 г., 13:47
Размер на буквите
telenorТеленор приключи с изпълнението на проекта за обновяване и модернизация на своята мрежа в Стара Загора и вече предлага услуги за пренос на данни със скорост до 42 Mbit в секунда по технологията HSPA+ на територията на целия град, както и значително по-добро качество на гласовите услуги и покритието.
В резултат, Теленор изпълни амбицията си да предложи на своите клиенти в града много добро усещане от ползването на услугите на компанията чрез нова и модерна мрежа. Потребителите на Теленор в града вече могат да разчитат на подобрено качество на покритието, включително и в сгради и закрити помещения, стабилни гласови услуги и скорост на пренос на данни в движение.
По време на проекта бяха използвани последните технологични разработки в бранша, които съществено увеличават възможностите и качеството на предоставяните услуги в сравнение с мрежите, използващи оборудване от по-старо поколение.
Обновлението и модернизацията на мрежата на Теленор в Стара Загора бе част от мащабния проект за пълна подмяна и подобрение на съоръженията на оператора в цялата страна, който започна преди година и ще приключи до средата на 2015 г. Целта на проекта е да позволи на компанията да предложи най-добрите услуги за пренос на данни в България, още повече иновативни продукти и услуги, значително по-добро покритие, както и по-висок капацитет на мрежата.
След приключване на проекта мрежата на Теленор ще предлага скорости от до 42 Mbit в секунда във всички населени места с население над 5 000 жители и капацитет от 21 Mbit в секунда в по-малките населени места в цялата страна и ще бъде готова да предложи и 4G услуги по стандарта LTE.
Теленор е водеща телекомуникационна компания с 3,9 милиона активни потребители в България. Към края на 2014 г., услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението и на 99,50% от територията на страната, а UMTS мрежата на Теленор покрива 98,66% от населението на страната. До 4 ноември 2014 г. компанията работи на българския пазар под марката GLOBUL, а от 1 август 2013 г. е част от международната Теленор Груп, която оперира в 13 държави в Европа и Азия, и има над 186 милиона абонати. Telenor Stara Zagora Map


 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |