Събития Срещи в четвъртък-РИМ Стара Загора

Срещи в четвъртък-РИМ Стара Загора

Петък, 24 април 2015 г., 12:24
Размер на буквите
rim sgtadaВсеки последен четвъртък от месеца от 17,30 часа в лекционната зала на музея очаквайте информация за нови книги, интересни научни открития, археологически проучвания и находки,  дискусии по теми, които са предмет на проучване, както от музейни специалисти, така и от любители на историята. На 30 април 2015 г.


ГОСТУВА ИЗДАТЕЛСТВО ЗАХАРИ СТОЯНОВ

Акад. Георги Марков представя две свои книги: Друга история на най-голямата война е изследване за Втората световна война - най-кръвопролитната в историята на човечеството. В първата книга Разгарянето на пожара, въпреки идеологическите спирачки, авторът търси „третата истина на Ничията земя” между двете фронтови линии. Втората книга Светът в пламъци е под печат. България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913. е най-мащабния по обхват и дълбочина научен труд, посветен на стогодишнината от Балканската война. Книга за тържеството на българския боен дух, в която, въз основата на малко известни документи, са разкрити непознати страни на войната и ходовете на тайната дипломация.
Издателят Иван Гранитски с книга за Гео Милев „Гео Милев – вдъхновено излъчване на българската съдба. Колкото повече времето ни отдалечава от Гео Милев, толкова като че ли поетът, интелектуалецът, театралът, художникът, естетът, критикът, гражданинът, човекът Гео се обръща към нас и към нашето време като единна и цялостна личност, в която се оглеждат социалните и нравствените пулсации на българската душа. Стъкленото око на Гео Милев и днес ни предупреждава, че човешкият дух е неподвластен на грубата сила. То заявява, че поезията е неунищожима, когато е вопъл и екстаз, буря и славеева песен на народната душа.
Очакваме ви на 30 април 2015 г. от 17,30 часа в лекционната зала на музея. Вход   свободен
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |