Събития Заради бежанския поток затягат мерките за сигурност в Старозагорско

Заради бежанския поток затягат мерките за сигурност в Старозагорско

Четвъртък, 23 април 2015 г., 12:32
Размер на буквите
bejanci31Областният управител инж. Георги Ранов свика днес заседание на Областния съвет по сигурност. На него присъстваха и двамата зам. областни управители Мариана Кръстева и Маноил Манев, както и представители на ОД МВР, РД ПБЗН, БЧК, ТД на ДАНС, на Областно пътно управление и на Втора механизирана бригада, съобщиха от областната управа. Обсъдени са били увеличаването на бежанския поток в последните месеци и набелязването на превантивни мерки за неговото ограничаване на територията на областта.
Според данни настарши комисар Иван Чолаков, директор на ОД МВР Стара Загора, през 2014 г. броят на регистрираните чужденци с хуманитарен статут в Старозагорска област е бил 237 души, а на тези със статут на бежанци – 554 души.
За първите 4 месеца на 2015 г. регистрираните с хуманитарен статут са 12, а тези със статут на бежанци – 208. Бежанците са предимно от Сирия, Иран, Афганистан.
По-голямата част от тях преминават транзитно през територията на областта, а крайната им цел е изнасяне към Западна Европа, най-вече в Германия и Австрия.
През 2014 г. броят на установените незаконно пребиваващи в областта чужденци е бил 35, а от началото на 2015 г. досега те са 46.
Като цяло, засега областта е спокойна. Нямаме данни за възникнало напрежение между чужденци, пребиваващи тук и местното население. На заседанието се убедих в максималната концентрация на ангажираните с проблема институции и добрата координация между тях. Начертахме конкретни мерки за съвместни действия с цел защита на населението и на обектите с национална значимост, които се намират в Старозагорска област, от евентуални посегателства, коментира инж. Ранов.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |