Събития Птицевъдите ще получат пълния размер на помощта за хуманно отношение до края на месец май

Птицевъдите ще получат пълния размер на помощта за хуманно отношение до края на месец май

Сряда, 22 април 2015 г., 15:38
Размер на буквите
dfzСредствата на кандидатите по схемата за държавна помощ Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците през 2015 г ще се изплатят еднократно до края месец май 2015 г. Общият размер на помощта е 25 000 000 лв. На Управителния съвет (УС) на Държавен фонд Земеделие се реши тя да не се изплаща, както бе предвидено на два транша.       
Поради усложнената епизоотична обстановка в страната – възникнали огнища на птичи грип, довели до затруднения в търговията с живи птици и суровини, браншовите организации са настояли за изплащане наведнъж на пълния размер на помощта.
С помощта се покриват направени разходи или пропуснати приходи, свързани с ангажиментите за хуманно отношение към птиците, поети за най-малко 5 години. Държавната помощ се предоставя на земеделски стопани – птицевъди, които доброволно се наемат да прилагат ангажиментите за хуманно отношение към птиците. Мерките изискват контрол върху фуражите, оптимално хранене на птиците чрез заместване на животински протеини от бозайници и рибно брашно с растителни протеинови заместители и незаменими аминокиселини; използването на вода с качества като питейната и др.
Припомняме, че крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 30 април 2015 г., в Областните дирекции на ДФ Земеделие, отдел Прилагане на схеми и мерки за подпомагане (ПСМП). Срокът за сключване на договори или анекси, както и за изплащането на пълния размер на помощта е до 29 май 2015 г.
Държавната помощ за реализиране на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците е със срок на прилагане до края на 2017 г.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |