Събития Увеличиха компенсациите за 100% пропаднали фуражни култури

Увеличиха компенсациите за 100% пропаднали фуражни култури

Сряда, 22 април 2015 г., 15:34
Размер на буквите
dfzРазмерът на подпомагане за зърнени и фуражни култури по схемата за Държавна помощ за компенсиране на загуби от напълно пропаднали площи през 2014 г. да бъде увеличен, реши на свое заседание Управителният съвет (УС) на Държавен фонд Земеделие. Обезщетението на производствените разходи на стопаните за пропаднали от неблагоприятни климатични условия площис фуражни култури се увеличава от 50 до 80%. Плащането ще бъде извършено през 2015 г.
Промените бяха направени предвид острата нужда на сектор Животновъдство от осигуряване на фураж за изхранване на животните.
Припомняме, че за стопаните, при които зърнените и фуражни култури през миналата година са унищожени 100 %, беше определено обезщетение в размер на 50% от производствените разходи, а плащането бе предвидено да се извърши на два транша до 2016 г.
Увеличеното подпомагане за царевица, люцерна, фуражен грах и грахово-овесена смеска ще бъде извършено в рамките на остатъчния ресурс от утвърдените от УС на ДФЗ средства за помощта – 6 млн. лева. Земеделските стопани, чиито площи са напълно пропаднали, но не са били застраховани, ще получат 50% от полагащата се компенсация за съответния вид култура.
Схемата за Държавна помощ за компенсиране на загуби на земеделски стопани за напълно пропаднали площи в резултат на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия се прилага от 2007 г. Подпомагането е във вид на директни помощи за напълно унищожени култури. Компенсациите се дават за действителни разходи за отглеждане на дадена култура и се изчисляват на базата на технологични карти.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |