Събития Всеки може да плаща данъците си към община Опан само по ЕГН или ЕИК от страната и света бързо, евтино и лесно

Всеки може да плаща данъците си към община Опан само по ЕГН или ЕИК от страната и света бързо, евтино и лесно

Сряда, 22 април 2015 г., 14:33
Размер на буквите
opan gerbОбщина Опан пусна нова и модерна услуга за жителите си. Хората вече могат да плащат он-лайн всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК-а на фирмите.
Интернет плащането става след надлежна регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ИПЕЙ е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията я ползва винаги. ИПЕЙ работи и на английски език, така че може да се ползва без проблем от чужденци.
Таксата за плащане през каса на ИЗИПЕЙ е минимум 1 лев и максимум 5 лева върху общата сума за всички годишни данъци. Таксата за интернет плащането е 0.40 лева за една транзакция.
Всеки може да направи справка за дължимите местни данъци и такси, както и да ги плати он-лайн и на сайта на Община Опан на адрес www.opan.bg За целта е необходимо да се посочи ЕГН или БУЛСТАТ или ЛНЧ и ПИН. ПИН-код може да се получи срещу представен документ за самоличност в МДТ Опан.
По новия начин местните данъци може да се плащат, без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи. ИЗИПЕЙ към момента има 2 166 офиса в цяла България.
Подробна информация, къде се намират всички офиси на ИЗИПЕЙ в България, може да видите ето тук: http://www.easypay.bg/?p=offices_list. Те са с гъвкаво работно време, удобно за хората, а повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни.
Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно
гражданите. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести
време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи. Услугата
е безвъзмездна за Общината. Тя стана възможна след като кметът на Опан инж. Минчо Чавдаров подписа споразумение за предлагането й с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ. Така Опан се нареди сред общините в България, които правят модерно и европейско обслужване за жителите си с по-висока събираемост от данъци и електронно предлагани услуги.
Облекчаване на административните дейности, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях са едни от основните приоритети в работата на кметския екип.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |