Събития Oлимпийските отбори на България по природни науки представиха бъдещето

Oлимпийските отбори на България по природни науки представиха бъдещето

Сряда, 22 април 2015 г., 14:13
Размер на буквите
prirodni nauki 2Днес, в Деня на Земята (22 април), участници в олимпийските отбори на България по природни науки представиха бъдещето – това, което се случва днес, благодарение на науката. Отборите поканиха представители на медиите у нас на специална среща, за да представят накратко себе си и своята дейност с любопитни новини от света на науката, филм и демострация. Целта на срещата бе да бъде създаден Олипмийски пресклуб – кръг от приятели на образованието и науката. Основна роля на клуба ще бъде да информира обществеността за дейността, постиженията и успехите на олимпийските ни отбори по природни науки, донесли на България над 600 медала от най-престижните научни състезания за младежи в света.
Председателят на сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки - Алексей Христов, откри събитието с думите: Тук сме, за да създадем приятели.
Водещ на срещата беше първият член на Олимпийския пресклуб – Драго Симеонов.
На срещата всеки от отборите представи своята новина от бъдещето, на която всички ще станем свидетели съвсем скоро, благодарение на областта, в която съответният отбор се състезава. Отборът по астрономия и астрофизика например обясни защо бъдещето може би съвсем не е тук, на Земята.  
Отборът по математическа лингвистика ни разкри, че съвсем скоро ще говорим на един език с всички машини, а физиците издадоха тайните на антиматерията с новината, че дори в нашето собствено тяло се образува антиматеиря.      
Отборът по информатика ни увери, че роботите скоро ще могат да мислят сами, а и да се обучават от това, което се случва около тях. Съвсем скоро можем да очакваме и робот, който да мисли като човек.            
Отборът по химия представи колебателните рекции - нещо като вечно движение в химията, които са смятани за невъзможни на теория, но вече се доказва, че на практика се случват и то с много широко разпространение.    
Математиците ни разкриха, че математиката не е толкова точна наука, колкото всички си мислим, а биолозите ни вдъхнаха надежда, че ще успеем да удължим живота си, поне толкова, че да поживеем 800 – 900 години в космоса.        
В края на срещата стана ясно, че за отборите и страната ни предстоят още много състезания и успехи, но и предизвикателства и че Олимпийският пресклуб ще играе важна роля в бъдещето развитие не само на олимпийските състезатели, но и в образованието и науката въобще.Drago Simeonov The Olympic TeamsDrago Simeonov Aleksei Hristov The Olympic teams

Olympic teams The journalists

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |