Събития БТПП участва в първа среща на Бизнес съвета - Китай и страните от Централна и Източна Европа

БТПП участва в първа среща на Бизнес съвета - Китай и страните от Централна и Източна Европа

Сряда, 22 април 2015 г., 09:13
Размер на буквите
bcci nadpisПроведе се първата среща на Бизнес съвета Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ)*. Домакин бе Полската агенция за развитие на предприятията (PARP). Събитието се проведе по време на VII-я Европейски икономически конгрес в гр. Катовице, Полша. Българската търговско-промишлена палата бе представена на срещата на Бизнес съвета от главния секретар на Палатата Васил Тодоров.
Официалното откриване бе направено от Януш Пиехочински, заместник-министър председател и министър на икономиката на Полша, и Уанг Чао, заместник-министър на външните работи на Китай. На срещата акцент бе поставен върху икономическото сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа и важността на формулата 16 + 1 за развитие на икономическите връзки.
Бизнес организациите на страните от Китай и ЦИЕ имаха възможността да представят дейността си и съвместните инициативи, които планират.
От страна на България Васил Тодоров представи дейността на Българската търговско-промишлена палата, членството й в международни организации, както и участието й в над 300 публично-частни органи от общинско ниво до Министерски съвет. В изказването си той подчерта доброто сътрудничество с китайски партньори, като БТПП има над 10 споразумения, подписани с бизнес организации от азиатската страна. Палатата разработва и сайта си на китайски език с цел разширяване на сътрудничеството с бизнес партньори и улесняване на китайските фирми, посочи Тодоров.
Представени бяха нови инициативи в областта на транспорта и логистиката между страните от Китай и ЦИЕ. Обсъдени бяха и предстоящи форуми и изложения, за които БТПП ще информира допълнително.
•Страните от ЦИЕ: Албания, Босна и Херцеговина, България, Естония, Латвия, Литва, Македония, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария Хърватия, Черна гора, Чехия.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |