Събития Четяща Стара Загора се включва в десетия юбилеен маратон

Четяща Стара Загора се включва в десетия юбилеен маратон

Сряда, 22 април 2015 г., 08:42
Размер на буквите
маратон по четенеДнес в 10:00 часа в Регионална библиотека Захарий Княжески в Стара Загора започва конкурс Приключения опасни... за адаптация и сценично представяне на фрагменти от творчеството на Недялко Йорданов за деца. В три възрастови групи са разделени участниците от целодневни детски градини, училища и детски театрални формации от община Стара Загора. Председател на оценяващото жури е поетът и драматург Недялко Йорданов, членове - Мария Донева –от Драматичен театър Гео Милев – Стара Загора, Таня Георгиева – актьор от Държавен куклен театър – Стара Загора.
Проявата е включена в програмата на Десетия национален маратон на четенето, който се провежда от 2 – 23 април 2015 г. Кампанията е инициирана от Българската библиотечно-информационна асоциация в партньорство с Асоциация Българска книга и е посветена на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.
Официалното откриване на Х-я юбилеен маратон Четяща Стара Загора 2015 е утре, 23 април от 08:00 ч. във фоайето на 2-рия етаж на Община Стара Загора.
Ще участват зам.-кметът Иванка Сотирова, представители на общинската администрация, на културни и образователни институти, както и гостите на маратона – поетът Недялко Йорданов, детската авторка Т. Яна Якова и Румяна Пенчева от Националния литературен музей.
Всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, могат да участват в маратона на четяща Стара Загора на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда. Участието в маратона е нерегламентирано и доброволно. Състои се в четене на текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема. Резултатите ще бъдат илюстрирани на уебсайтовете на библиотека Родина и РБ Захарий Княжески, както и в социалните мрежи.
Гости на маратона ще бъдат и писателката Теодора Димова, старозагорската поетеса Виолета Христова, младите художници Милена Симеонова от списание Ко-миксер и Ивайло Драганов от comicsbistro.net и др. В четенията с деца и ученици се включват още журналисти и библиотекари, актьори от Драматичен театър Гео Милев, детски клуб Приятели на книгата и Център за работа с доброволци при библиотека „Родина”, представители на общинската администрация.
Събитието се осъществява по инициатива на библиотека Родина в партньорство с РБ Захарий Княжески, с подкрепата на Община Стара Загора, Радио Стара Загора, ТВ Стара Загора, Национален литературен музей – София, ИК Жанет 45, ИК Сиела, ИК Кибеа, Регионален исторически музей, книжарница Приятели, книжарница Хеликон
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |