Събития Община Казанлък осигури финансиране за ВиК инфраструктура в два квартала

Община Казанлък осигури финансиране за ВиК инфраструктура в два квартала

Сряда, 22 април 2015 г., 08:30
Размер на буквите
vodoprovodСъс спечелване на проект  Изграждане на водопроводна и канализационна мрежа на кв. Кулата и кв. Крайречен към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), община Казанлък осигури 2.33 млн. лв. външно финансиране за обектите”, съобщи кметът Галина Стоянова. В двата квартала ще бъде изграден водопровод с дължина 4879 м и канализационна мрежа с дължина 3753 м. Общата дължина на изградените нови тръбопроводи е 8,632 км. В момента обществената поръчка се проверява от ПУДООС и до края на април се очаква да бъде обявена за избор на изпълнител на дейностите.
Повече от 40 години кв. Кулата и Крайречен няма изградена ВиК –инфраструктура, което създаваше сериозни проблеми на жителите на двата квартала.
Тези два обекта са много важни за подземната инфраструктура на Казанлък. Почти три милиона лева да дойдат извън общинския бюджет е достатъчно голям финансов ресурс, за който можем да сме благодарни на държавата и правителството, че оценява значимостта на нашата община, коментира още Стоянова.
Според инж. Румен Райков, управител на ВиК ЕООД – Стара Загора, община Казанлък е първата цялата област, която получава пари от Предприятието за управление на дейностите по околната среда и водите и това се дължи на упоритостта и целенасочената работа на общинското ръководство и на кмета.
С реализацията на този проект се сбъдва десетилетната мечта на живеещите в кварталите Кулата и Крайречен да имат изградени водопровод и канализация.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |