Събития Холандски фирми с интерес към Стара Загора

Холандски фирми с интерес към Стара Загора

Вторник, 21 април 2015 г., 16:45
Размер на буквите
DSC02291Днес нa посещение в Търговско-промишлена палата Стара Загора беше г-н Карел Ван Кестерен, посланик на Нидерландия в България в периода 2009 – 2013 г. Г-н Кестерен бе придружаван от г-н Ханс Виссема, професор от Техническия университет в Делфт и изпълнителен директор на Висема консултиг и Катерина Михайлова, управител на българо-холандската компания Таллконсулт.

 

Гостите сe срещнаха с председателя на Палатата Олег Стоилов и зам.- председателя Красимира Соколова. Холандските гости получиха подробна информация за икономическия потенциал и конкурентните предимства на регион Стара Загора, за хилядолетната култура на града ни и за съдействието, което може да получат от Палатата при установяване на търговски и кооперационни отношения между холандски и български фирми.

  

Г-н Кестерен, на база на своя опит в страната ни, убедително аргументира тезата, че в България нещата са по-добре, отколкото се представят в българските и в чуждестранните медиии. Това го е мотивирало да заложи на големия и, според него, неизползван бизнес потенциал между фирмите от двата европейски региона и да работи активно за неговото развитие.

 

Като приоритетни сектори от взаимен интерес бяха посочени машиностроене и металообработка, мебелна промишленост, етерични масла и козметика, консервна промишленост, винопроизводство.

 

Културно-историческият туризъм и свързаните с него атракции също попаднаха в зоната на взаимен интерес, като гостите бяха поканени и обещаха да посетят със свои партньори и приятели тазгодишния Фестивал на виното и културното наследство АВГУСТИАДА, който ще се проведе от 16 до 18 октомври.

 

Олег Стоилов сподели добри практики на Палатата в подкрепа на развитието на двустранни отношения между старозагорски и чуждестранни фирми и обеща пълно партньорство и подкрепа на усилията г-н Кестерен, което съвпада с целите на Палатата.

DSC02292DSC02290DSC02291DSC02288DSC02289

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |