Събития Добри практики в Израел - пример за публично-частно партньорство и рисково финансиране на иновативни продукти

Добри практики в Израел - пример за публично-частно партньорство и рисково финансиране на иновативни продукти

Четвъртък, 16 април 2015 г., 08:41
Размер на буквите
bcci nadpisПрезентация на тема Публично-частно партньорство и рисково финансиране на иновативни проекти по примера на Израел бе представена в БТПП. Събитието е организирано от Палатата, съвместно с Посолството на Израел в България и Унивесрситета по финанси, бизнес и предприемачество /ВУЗФ/. При откриването председателят на БТПП Цветан Симеонов отбеляза, че темата е особено актуална, тъй като иновациите и инвестициите в наука и образование са водещи за развитието на всяка икономика.
Н.Пр. Шаул Камиза-Раз, посланик на Израел в България, акцентира върху необходимостта от единодействие между държава, институции и бизнес за внедряването на иновации и развитие на икономиката. България има силен академичен сектор, което е предимство за развитието на новите технологии.
Детелина Смилкова, вицепрезидент на Унивесрситета по финанси, бизнес и предприемачество /ВУЗФ/ определи сътрудничеството с партньори от Израел като още една възможност за обмен на ноу-хау и добри практики в областта на иновациите.
Дългогодишния си опит в сферата на иновациите, както и стимулите за икономическо развитие на Израел бяха изложени от  Елан Животовски, експерт по рисково финансиране.
През последните години се наблюдава ръст на БВП на Израел в резултат на иновациите и инвестициите в нови технологии. Над 4 % от БВП на страната е за научно–развойна дейност, като за 2014г. инвестициите в иновации надхвърлят 3,4 млрд. щ.д.
Елан Животовски определя синхрона между правителство, образование и наука, култура, човешки ресурси и модернизиране на армията като основнa причина за икономическия растеж.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |