Събития Областна администрация подкрепя проект за деинституционализация на деца

Областна администрация подкрепя проект за деинституционализация на деца

Четвъртък, 16 април 2015 г., 07:23
Размер на буквите
Picture 040 LargeОбластният управител инж. Георги Ранов и зам. областният управител Мариана Кръстева се срещнаха днес с изпълнителния директор на българския клон на международната организация Надежда и домове за децата Георги Симеонов и Валентина Симеонова – консултант по проект Стратегическа деинституционализация и реформа на грижите за деца от 0 до 3 г., който бе представен по време на срещата.
Надежда и домове за децата започва да функционира в България през ноември 2011 г. Организацията работи приоритетно за реформиране на 31 институции за деца в страната. Тя инвестира сериозен ресурс в подкрепа на изпълнението на правителствената стратегия за деинституционализация на децата. Част от философията на организацията е всяко дете да има свой дом и семейство, в което да се чувства обичано и защитено.  Основните й цели са устойчив характер на политиката по превенция и недопускане на настаняване на бебета от 0-3г. в специализирана институция, както и подкрепа на биологичните семейства при реинтеграция на децата от институциите. Надежда и домове за децата, клон България, прилага моделa на Областен координационен механизъм като инстурмент за ефективна работа на регионално ниво.
След като се запозна с проекта, инж. Ранов изрази готовност за оказване на съдействие за неговата реализация и в Старозагорска област. През май в Стара Загора ще бъде създаден Областен координационен механизъм, в който ще бъдат поканени да се включат представители на всички институции, ангажирани на местно ниво с проблема за деинституционализацията на децата – общини, дирекции Социално подпомагане, отдел Закрила на детето, РЗИ, ОД МВР, неправителствени организации. Координатор по проекта за областта ще бъде Мариана Кръстева.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |