Събития 17 договора за безплатно саниране са подписани в Стара Загора

17 договора за безплатно саниране са подписани в Стара Загора

Вторник, 14 април 2015 г., 15:36
Размер на буквите
община стара загораОбщо 17 договора са подписани от кмета на Стара Загора Живко Тодоров за безплатно саниране на сгради, съобщиха от общината. Досега 23 сдружения на собственици са подали заявления за интерес и финансова подкрепа. От старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на 3.02.2015 г. до днес Община Стара Загора е издала 66 удостоверения на собственици. Това им дава право, при осигуряване на 100 % участие на всички собственици на имоти в сградата, да пристъпят към втория етап на програмата – подаване на заявления за интерес и финансова подкрепа. Поне половината от тези заявления имат реален шанс да бъдат реализирани, коментират експертите от комисията, която обработва документите в общината.
Националната програма за енергийна ефективност продължава при подчертан итерес от страна на потенциални участници в схемата за безвъзмездно финансиране.
До края на днешния ден се очаква още 3 сгради в Стара Загора да бъдат одобрени за програмата и да бъдат сключени договори с със сдруженията на собствениците. В изчакващо положение има около 20 заявления, поради това, че един или двама от собствениците не са дали съгласието си за участие.
Общо 370 са сградите в Стара Загора, които отговарят на изискванията за включване в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, за която правителството отпусна 1 мрд лв.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |