Събития Изпълнителен вицепрезидент на КонтурГлобал - Гари Левсли заяви днес

Изпълнителен вицепрезидент на КонтурГлобал - Гари Левсли заяви днес

Четвъртък, 09 април 2015 г., 12:23
Размер на буквите
kontur globalПодписването на Споразумение за основните параметри преди планираните промени в Споразумението за изкупуване на електроенергия от КонтурГлобал Марица Изток 3 е важна стъпка в процеса на финансово оздравяване на българския електроенергиен сектор и участниците в него и елиминиране на големите задължения, натрупани към КГМИ3. В продължение на много години, НЕК функционира в условия на годишен финансов дефицит, спрямо който не са били вземани мерки от предишните правителства. Затова днес ние с удоволствие работим с настоящата администрация, тъй като тя предприема конкретни действия за оздравяване на сектора. Незабавното изплащане на близо 165 млн. евро към КГМИ3, заложено в Споразумението за основните параметри, е пълният размер на задълженията на НЕК към КГМИ3, което от своя страна ще позволи на компанията да изплати 60 млн. евро на своите доставчици на лигнитни въглища. По този начин ще се намали взаимната задлъжнялост, която към настоящия момент е повсеместно явление в сектора. КонтурГлобал смята, че ползата от пълното изплащане на дължимите суми и съгласието й да намали цената за разполагаемост с малко по-малко от 13% са адекватни стъпки с оглед на сегашната ситуация. 

За КонтурГлобал Марица Изток 3
КонтурГлобал Марица Изток 3 е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal, която е независим производител на електроенергия. Освен това централата гарантира енергийната независимост на България, като използва местно гориво и снабдява националния пазар на електроенергия.
В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 (908 МВт) - една от четирите топлоелектрически централи в комплекса „Марица-изток”. Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. КонтурГлобал Марица Изток 3 произвежда чиста и надеждна електроенергия на конкурентна цена, като използва местни енергийни ресурси.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |