Събития Форум на тема: Oт другата страна на зависимостта

Форум на тема: Oт другата страна на зависимостта

Четвъртък, 09 април 2015 г., 12:07
Размер на буквите
zavisimostiПревантивно-информационният център по зависимости към Общинския съвет по наркотични вещества – Стара Загора, ще проведе на 16 и 17 април 2015 година, в хотел Сити, двудневен професионален форум на тема: От другата страна на зависимостта, по Програма за борба срещу употребата и злоупотребата с наркотични вещества на местно ниво, насочена към рискови групи Мрежата-3.

Основната цел на форума е повишаванет на информираността, уменията и опита на работещи в сферата на превенцията обществени възпитатели педагогически съветници социални работници и други специалисти от гр. Хасково, гр. Габрово, гр. Кърджали и гр. Стара Загора за консултиране на младежи, употребяващи и злоупотребяващи с психоактивни вещества, както и за тяхното насочване за лечение в специализирани центрове.

За лектори на форума са поканени изявени психолози и лекари с безценен опит по темата, опитни и доказани експерти от партньорските организации: Регионална здравна инспекция, Дирекция Бюро по труда, сектор Пробация, ДПБ Д-р Георги Кисьов – Раднево, Моделен център за социална превенция – София, Бонклиникс – Стара Загора, МКБППМН – Стара Загора, НПО Свят без граници.

Като резултат специалистите ще придобият нови познания и практически умения за правилна комуникация и изграждане на доверителни отношения, консултиране, справяне със стрес, за използване на други методи и подходи за превантивна работа и ще имат възможност да споделят мнения, досегашен опит и добри практики.

Освен тренинга за специалисти, ще се проведе и обучителен семинар за младежи доброволци от младежките съвети и клубове към Общинските съвети по наркотични вещества в гр. Хасково, гр. Габрово, гр. Кърджали и гр. Стара Загора, които ще надграждат знания и практически умения за работа с превантивни програми, ще развиват нови умения за комуникация и асертивност, с цел въздействие за промяна в поведението на връстници с рискова употреба на психоактивни вещества.

Откриване на форума: 16.04.2015 г., 11.00 часа, зала Сити -1, хотел Сити, гр. Стара Загора

Приложение:

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |