Събития Регионален исторически музей - Стара Загора

Регионален исторически музей - Стара Загора

Петък, 03 април 2015 г., 16:15
Размер на буквите
rim sz logo
БЕСЕДА ЗА ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ
На 2 април 2015 г. от 17:00 ч. в зала №33 на Регионален исторически музей - Стара Загора свещеноиконом Илия Тенев  от катедралния храм Св. Димитър, магистър по богословие от Великотърновския университет Св. св. Кирил и Методий, и отец Петър изнесоха беседа за Тайната вечеря по повод на предстоящите Великденски празници. Директорът  на музея д-р Ангел Динев почете със скромен подарък светите отци.
 
ФОТОИЗЛОЖБА  БОРИС МИХАИЛ ПОКРЪСТИТЕЛ. ДУХЪТ И ВОЛЯТА НА БЪЛГАРИЯ
По повод Великденските празници Регионален исторически музей – Стара Загора ще представи в Монтана фотоизложбата Борис – Михаил Покръстител. Духът и волята на България. Тя ще бъде открита в 17,00 ч. на 8 април в художествена галерия Кирил Петров.
Изложбата е посветена е на 1150 г. от кръщението на княз Борис І и приемането на християнството за официална религия в България.
Тя се организира по идея и с подкрепата на д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска памет. Неин автор е проф. Пламен Павлов от Великотърновския университет Св. св. Кирил и Методий и се реализира със съдействието на Института за литература при БАН и Национална библиотека Св. св. Кирил и Методий. Изработването 28-те табла е финансирано от Община Стара Загора.
 
СИРИЯ АНТИЧНА И СЪВРЕМЕННА
На 7 април 2015 г., от 17,30 часа, на ІІ експозиционно ниво в Регионален исторически музей – Стара Загора ще се открие авторска фотоизложба на Лука Станчев – председател на Пловдивския граждански клуб Сирия – антична и съвременна. Като люлка на  древни световни цивилизации, Сирия съхранява огромно количество паметници на историята и културата. Изложбата представя част от това забележително културно наследство, когато страната е светска и мирна, когато християнски и ислямски монументи съжителстват без религиозна дискриминация.
Лука Станчев: Така видях Сирия - една магична страна със симпатичен и гостоприемен народ. С изложбата желая да помогна на сирийските бежанци макар и морално. Да покажа, че България им съчувства! Закупените фотоси ще бъдат рамкирани, а средствата, макар символични, предоставям за децата на емигрантите!
 
ЧУК-ЧУК, ЯЙЧИЦЕ,ИМАШ ЛИ СИ СЪРЧИЦЕ?
Заповядайте  на нашата пъстра работилничка за писани великденски яйца, която ще отвори
на Велики четвъртък - 9 април от 11:00 до 15:00 часа на 4-то експозиционно ниво Майсторът на писаните яйца Гинка Есапчиева ще покаже и ще научи всички желаещи на тънкостите за изписването на яйце с писалка и восък. Ще бъдат показани различни традиционни техники за украса.
Входът за посетителите ще бъде със специални билети.
Тяхната стойност ще бъде намалена спрямо обичайните посетителски такси, а материалите ще бъдат осигурени от нас!
 
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |