Събития Търговско-промишлените палати на България и Румъния в общи усилия за подпомагане на бизнеса и активизиране на двустранните търговско-икономически отношения

Търговско-промишлените палати на България и Румъния в общи усилия за подпомагане на бизнеса и активизиране на двустранните търговско-икономически отношения

Петък, 03 април 2015 г., 07:20
Размер на буквите
bcci nadpisДържавният секретар на министерството на икономиката, търговията и туризма на Румъния Флорин Водита се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов и главния секретар Васил Тодоров. В срещата участваха Н.Пр. Антон Пъкурецу, извънреден и пълномощен посланик на Румъния в България, и Раду Молдован, съветник по икономическите въпроси към Посолството. Oбсъдени бяха развитието на дейностите на търговско-промишлените палати и възможностите за съвместна работа.
Цветан Симеонов направи сравнителен обзор на дейността и функциите на палатите в България и в Румъния, като акцентира върху услугите и особеностите на членство в БТПП. Дискутирано бе бъдещо сътрудничество в областта на Арбитражния съд.
Председателят отбеляза постигнатите резултати на Клуба на смесените палати към БТПП. Коментирани бяха критерии и начини за тяхното създаване. Обсъдено бе членството в международни организации, където БТПП и ТПП на Румъния си сътрудничат на многостранна основа в рамките на Асоциацията на европейските палата (Европалати), Асоциацията на Балканските палати, Бизнес съвета към организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.
Флорин Водита подчерта, че търговско-промишлените палати на България и Румъния са основен фактор за подпомагане на малките и средни предприятия и активизиране на двустранните търговско-икономически отношения.
Ръководството на БТПП потвърди готовността за съдействие на Министерството на икономиката, търговията и туризма на Румъния за по-тясно сътрудничество с румънската търговско-промишлена палата за насърчаване на бизнеса в двете съседни държави.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |