Събития 2540 старозагорци подадоха декларации по електронен път

2540 старозагорци подадоха декларации по електронен път

Сряда, 01 април 2015 г., 14:56
Размер на буквите
НАПОбщо 2540 старозагорци спестиха от данъка за довнасяне, като подадоха годишните си декларации с ПИК (1125 лица) или Е-подпис (1415 лица) до 31 март, съобщиха от Старозагорския офис на Националната агенция за приходите (НАП). Припомняме, че в този случай те ползуват отстъпка от 5% от дължимия данък. За страната общо 2,2 млн. лв. данък върху доходите са спестили 30 134 клиенти на НАП, подавайки декларациите си по електронен път. Това показват обобщените данни на НАП от кампанията до сега. Общо подадените декларации
за облагане на доходите в цялата страна към 31 март 2015 г. са 200 000, като 36% от тях са получени чрез интернет, което е близо 3 пъти повече в сравнение с миналата година.
Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица изтича на 30 април, като до тогава трябва да се плати и дължимия данък. От НАП напомнят на своите клиенти, че най-лесно гражданите могат да подадат декларации с персонален идентификационен код. ПИК се издава в офиса по постоянен адрес на физическите лица безплатно и безсрочно. До момента са издадени близо 250 000 персонални кода на физически лица.
Освен декларацията за облагане на доходите, осигурителните декларации 1 и 6, с ПИК се подава и справката за изплатени доходи на физически лица (по чл. 73 от ЗДДФЛ). Чрез персонален код вече може да се подаде и декларацията за авансови данъци (по чл. 55 от ЗДДФЛ), която се изисква от самоосигуряващите се и наемодателите всяко тримесечие.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |