Събития Новият посланик на Ирак представи възможностите за участие на български фирми в търгове

Новият посланик на Ирак представи възможностите за участие на български фирми в търгове

Понеделник, 09 март 2015 г., 13:14
Размер на буквите

Новият посланик на Ирак представи възможностите за участие на български фирми в търговеНовоназначеният посланик на Република Ирак в София Н. Пр. Кахтан Джанаби и търговският съветник към Посолството Хикмат Шафи посетиха Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и се срещнаха с председателя Цветан Симеонов.

Целта на визитата бе запознаване с дейността на Палатата и обсъждане на двустранните икономически отношения. Н. Пр. Джанаби е в България от два месеца и предстои да връчи акредитивните си писма на президента Росен Плевнелиев през този месец. Той представи актуални данни за икономическата и инвестиционна обстановка в страната и акцентира върху факта, че съществуват области в Ирак, които са доста развити и привличат инвеститори – Кюрдистан, гр. Басра, районите южно от Багдад, както и местностите с културни и религиозни забележителности, които привличат чуждестранни инвеститори от секторите хотелиерство и ресторантьорство.

Обсъдени бяха и възможностите български фирми да участват в търгове в Ирак – в енергетиката, добив на природен газ и нефт, инфраструктура и др. В момента е важно и жилищното строителство - необходими са над 3 млн. жилища.

Като бъдеща съвместна инициатива бе дискутирано провеждането на бизнес форум с фирми от двете страни в области от взаимен интерес като енергетика, строителство, инфраструктура, селско стопанство и хранителна промишленост.

Посланик Джанаби посъветва българските фирми да ползват морски транспорт при осъществяване на доставките си до Ирак– от пристанище Бургас до Басра, или до Йордания. БТПП изрази готовност да съдейства на Посолството при информиране на българските фирми за възможности за инвестиции и бизнес в арабската страна.

За контакти: Посолство на Република Ирак, Търговски отдел, тел. 02 971 02 92, имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
За допълнителна информация: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел. 02 8117 494, имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |