Събития БАН и в. Стандарт провеждат кампания за популяризиране на научния потенциал на България

БАН и в. Стандарт провеждат кампания за популяризиране на научния потенциал на България

Четвъртък, 26 февруари 2015 г., 10:58
Размер на буквите

БАН и в. Стандарт кампания популяризиране научния потенциал БългарияБългарската академия на науките (БАН) и в. Стандарт реализират национална кампания Научните чудеса на България за популяризиране на научните постижения и научния потенциал на страната, както и за подпомагане на младите откриватели в страната. Целта е да се покажат великите открития, направени от българи, от хора с български корени или родени в България. Организаторите на кампанията ще разкажат как тези хора са дали тласък на световната икономика или наука.

Регионален академичен център Стара Загора съдейства за популяризиране на кампанията за избор на 10-те най-велики научни чудеса с български автор.

Като общество ние няма да можем да възвърнем традициите си в индустрията, селското стопанство, транспорта и високите технологии, ако не подпомогнем създаването на иновации и тяхното реализиране в продукти с висока добавена стойност. С Националната кампания Научните чудеса на България искаме още да представим нови идеи и разработки, да подпомогнем реализацията на интересни идеи като привлечем спонсори и предприемчиви индустриалци, съобщават организаторите.

Кампанията Научните чудеса на България е специално насочена и към младите хора в страната, които имат желание и потенциал да се посветят в бъдеще на научните изследвания. Медалистите на България от международните олимпиади по математика, информатика, биология, физика и химия имат нужда от силна обществена подкрепа, за да не губят вяра, че тяхната професионална и научна реализация е възможна и в България.

По време на кампанията БАН и в. Стандарт ще организират серия дискусии в страната. Те ще са с участието на 14-те регионални центъра на Академията, сред които е Регионален академичен център Стара Загора. Целта на форумите е на място да се представят предложенията, дадени от съответния център и регион, да се разкрива приносът на български учени за икономиката, науката и образованието в региона.

В рамките на кампанията Научните чудеса на България, която ще продължи до края на годината, ще се проведе национално електронно гласуване на специално създадения за инициативата интернет сайт. Вотът ще е в две категории – Научни чудеса и Млад откривател. Гласуването ще се проведе на няколко етапа. От всички постъпили предложения ще се избират топ 20, а впоследствие от тях – топ 10. Победителите ще бъдат обявени на специална церемония в края на годината.

Предложения се приемат до 20 април 2015 г. на електронния адрес на кампанията.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |