Събития Регионалните академични центрове и Европейските информационни и иновационни центрове в България – медиатори на Иновационната стратегия за интелигентна специализация на България 2014 - 2020 г.

Регионалните академични центрове и Европейските информационни и иновационни центрове в България – медиатори на Иновационната стратегия за интелигентна специализация на България 2014 - 2020 г.

Вторник, 24 февруари 2015 г., 18:33
Размер на буквите

Иновационната стратегия за интелигентна специализация на БългарияНа проведеното в Сливен заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен регион беше представена Иновационната стратегия за интелигентна специализация на България 2014-2020 г. (ИСИС).

Във форума взеха участие областни управители на Сливен и Стара Загора, кметове на общини, председатели на търговско-промишлени палати, представители на академичните среди и на иновативни фирми от региона. Съобразяването с ИСИС ще бъде задължително предварително условие за проектите по Оперативни програми Иновации и конкурентоспособност и Наука, образование и интелигентен растеж. Стратегията беше представена от екип Министерството на икономиката, водена от г-н Ели Анави, началник сектор Иновации и предприемачество. 

Председателят на Търговско-промишлена палата Стара Загора и координатор на Регионален академичен център (РАЦ) Стара Загора Олег Стоилов взе отношение в дискусията. Той предложи мрежата от Регионални Академични Центрове и Европейските Информационни и Иновационни Центрове в България, в които Старозагорската палата участва, да бъдат включени като медиатори при реализацията на ИЦИС, съдействащи за развитието на отношенията бизнес - наука. Предложението беше подкрепено и с допълнителни аргументи от проф. Петър Петров, координатор на РАЦ Сливен. Г-н Анави пое ангажимента  тези и други полезни предложения от дискусията да бъдат взети предвид при приемането на окончателния вариант на ИСИС. 

Иновационната стратегия за интелигентна специализация на България

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |