Събития Очакванията на бизнеса от властта - последователност, приемственост и предвидимост

Очакванията на бизнеса от властта - последователност, приемственост и предвидимост

Вторник, 24 февруари 2015 г., 17:04
Размер на буквите

Работна среща на тема Моментна ситуация в региона, тенденции и перспективи за бизнесаРаботна среща на тема "Моментна ситуация в региона, тенденции и перспективи за бизнеса" се състоя в Стара Загора. Събитието беше организирано от Клуб на работодателя - Стара Загора и събра представители на старозагорски компании, депутати и представители на местната власт. Специални гости на събитието бяха областният управител на област Стара Загора Георги Ранов, председателят на Общинския съвет Емил Христов и народните представители Кирил Добрев и Кънчо Филипов.

„Целта на срещата е да се опознаем, да работим заедно, да постигаме повече за нашите фирми, а оттам и за града ни – каза в своето експозе председателят на Клуба на работодателя Стефан Шоселов. Решихме изцяло да излезем от политиката, със официалното прекратяване на дейността на партия Общински съвет за Стара Загора, която беше създадена, за да помага в работата на общинския съвет. Тя изпълни мисията си успешно през годините и вече е време да спрем да се занимаваме с политика, а да правим политика за бизнеса.

Стефан Шоселов представи приоритетите в работата на сдружението през новия мандат. Те са: Клуба да участва активно, като консултант по разработката на европейските проекти; да работи за обединението на всички браншови организации; да работи за разрешаването на проблемите на бизнеса и за по-добър диалог с другите работодателски организации. Г-н Шоселов обърна внимание на необходимостта от политика на спокойствие, ефективно правораздаване и нуждата от образован човешки ресурс, не само като фактори за развитието на бизнеса, но и за привличане на чуждестранни инвестиции у нас.

Г-н Шоселов даде позитивна оценка на работата на Клуба с местната власт и изрази надежда, че това ползотворно взаимодействие ще продължи занапред. Пред присъстващите официални гости, председателят сподели каки са очакванията на бизнеса от властта - последователност, приемственост и предвидимост. Особено нужен на бизнеса е ясен хоризонт, за да има поле за инвестиции, а това предполага прилагането на национална стратегия за развитие на икономиката, която да се следва неотлъчно, без значение коя политическа сила е на власт.

В дискусията се включиха и депутатите от старозагорски избирателен район Кънчо Филипов и д-р Кирил Добрев, които изразиха готовност, при наличието на ясно формулирани въпроси и предложения за подобряване на бизнес климата и промяна на законодателството, да съдействат лично - придвижвайки исканията на работодателите до съответните комисии в парламента.

Клуб на работодателя преди година стана съучредител, заедно с още 4 клуба от страната, на Конфедерация на работодателите „Тракия”.Тази структура беше създадена с цел, фирмите от отделните сдружения да могат да работят помежду си, да обменят информация и заедно да разрешават проблемите си – припомниха от сдружението. Към момента фирмите, участващи в Конфедерация на работодателите „Тракия” са близо 500 и са от Асеновград, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик и Панагюрище.

В средата на март 2015 г. организираме и първата официална среща на фирмите, като на нея са поканени български и международни компании, представители  от дипломатическо и консулско ниво, народни представители, ресорни министри и зам.-министри, областни управители и техни заместници. Подготвяме пакет от въпроси, които ще представим на управляващите и във връзка с това очакваме подкрепа и активност от страна на старозагорския бизнес. Предприемачите могат да се присъединят към нас, да формулират проблемите, които спъват работата им и да потърсят чрез Конфедерация на работодателите „Тракия” и Клуб на работодателя – Стара Загора начини за тяхното разрешаване. Много често това са проблеми не само на конкретна фирма, а на бизнеса като цяло.

Стефан Шоселов отравя покана към всички предприемачи да изпращат своите запитвания и мнения на електронната поща на сдружението Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Очакванията на бизнеса от властта - последователност, приемственост и предвидимост

Стефан Шоселов: Очакванията на бизнеса от властта - последователност, приемственост и предвидимост

Очакванията на бизнеса от властта - последователност, приемственост и предвидимост - Стара Загора

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |