Събития Цветан Симеонов представи на министър Петър Москов предимствата на стандартите GS1 в здравеопазването

Цветан Симеонов представи на министър Петър Москов предимствата на стандартите GS1 в здравеопазването

Петък, 20 февруари 2015 г., 12:16
Размер на буквите

Цветан Симеонов представи министър Петър Москов тандартите GS1 в здравеопазванетоВъзможностите за намаляване на разходите по веригата за снабдяване в здравеопазването и повишаване на безопасността за пациентите чрез прилагане на международните стандарти GS1 представи председателят на БТПП Цветан Симеонов пред министъра на здравеопазването д-р Петър Москов по време на среща в министерството. В нея участва и зам.-министърът д-р Ваньо Шарков.

Повод за срещата е доброто намерение за реформиране на здравния сектор с цел постигане на ефективност на използваните средства, проследимост на дейностите и намаляване на грешките, за което именно допринасят стандартите GS1. В световен мащаб използването на стандартите GS1 в здравеопазването е свързано с модернизация на веригата на снабдяване и повишаване безопасността на пациентите. Използването им води до повишаване на ефективността на системите чрез осигуряване на оперативна съвместимост, освен с други системи в национален мащаб, така и със системи в държавите, които вече са провели здравна реформа. В хода на разговора бяха посочени конкретни примери за вече реализирани решения в други страни като Австралия, Турция, Франция и др.

По време на срещата бе връчено официално писмо от председателя на БТПП, в което във връзка с планираната електронизация на здравеопазването в България, се обръща внимание върху възможностите, които предоставят стандартите GS1.

От страна на БТПП, председателят на Палатата Цветан Симеонов пое ангажимент за оказване на методична помощ за формулиране на заданията, свързани с набиране, протичане и ползване на информация в сферата на здравеопазването, без това да бъде заплащано. Палатата се ангажира и с дистанционно обучение както на служители на министерството, така и на представители на фирми-подизпълнители. 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |