Събития БТПП участва в заседание на Европейския икономически и социален комитет

БТПП участва в заседание на Европейския икономически и социален комитет

Четвъртък, 19 февруари 2015 г., 17:05
Размер на буквите

БТПП заседание Европейския икономически и социален комитетЗам. председателят на БТПП Георги Стоев участва в заседанието на Европейския икономически и социален комитет (EИСК) и във февруарската пленарна сесия на ЕИСК в Брюксел. По време на заседанието бяха обсъдени най-добрите практики от сътрудничеството между ЕИСК и новата Европейска комисия, становища, които да бъдат разисквани на пленарната сесия и важни доклади като Годишен обзор на растежа за 2015 г. и Правилник за дейността през 2015 г.

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер представи политическите насоки на Европейската комисия. Последва дебат по стратегията Европа 2020 във връзка с разглежданите становища. Зам.-председателят на БТПП участва в дебата и в обсъждането на напредъка в изпълнението на стратегията Европа 2020 и разисквания Годишен обзор на растежа за 2015 г. на Комисията до Европейския парламент, Съвета, Европейската централна банка, Европейския икономически и социален комитет, Комитета на регионите и Европейската инвестиционна банка.

В Брюксел Георги Стоев участва и в среща на Бюрото на Групата на работодателите при ЕИСК с ръководители на украински работодателски организации и Американската търговска камара в Украйна. В срещата участваха Олекси Мирошниченко - изпълнителен вицепрезидент на Конфедерацията на работодателите в Украйна и първи зам.-директор на представителите на работодателите на национално равнище, Генадий Чижиков - председател на Търговската камара в Украйна и Родион Колишко - директор на отдел за развитие на работната сила към Федерацията на работодателите в Украйна и Тарас Качка, изпълняващ длъжността директор на Американската търговска камара в Украйна. Георги Стоев информира участниците в срещата за 120-годишнината на БТПП. Председателят на Търговската камара в Украйна Генадий Чижиков изрази желание да посети България до края на 2015 г.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |