Събития КонтурГлобал Марица Изток 3 получи Златен знак Отговорна компания - отговорни служители

КонтурГлобал Марица Изток 3 получи Златен знак Отговорна компания - отговорни служители

Петък, 13 февруари 2015 г., 18:51
Размер на буквите

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3На благотворително събитие „КонтурГлобал Марица Изток 3“ получи Златен знак Отговорна компания - отговорни служители за 2014 г. Отличието се присъжда на компании, положили през изминалата година значителни усилия за мотивирането и стимулирането на своите служители да даряват пари, време и други ресурси за каузи, които харесват.

Организатори на наградите Годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители“ са професионални организации, всяка от които водеща в своята област: Фондация „Помощ за благотворителността в България“, Българска асоциация за управление на хора и Българско дружество за връзки с обществеността.

Номинират се компании, фокусирани върху ангажираността и взаимоотношенията със служителите си и разработили програми за повишаване на осведомеността, подобряване на вътрешните комуникации и учредяване на съвместни проекти за подпомагане на външни социални каузи.

Само „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и още две компании получиха Златен знак за 2014 г. заради своите полезни, резултатни и добре структурирани доброволчески програми.

Програмата за дарителство от работното място на „КонтурГлобал Марица Изток 3“

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ започна своята програма за дарителство от работното място през март 2014 г. след одобрение от Комитета по корпоративна социална отговорност на компанията и внимателно планиране, което включва вътрешно анкетиране, избор на каузи, съветване с външни експерти в областта на благотворителната дейност и широко вътрешно съгласуване с отделите по „Право“, „Финанси и данъци“ и „Човешки ресурси“.

Проектът започна със „Седмица на доброто“. Това специално организирано събитие се провежда както в електроцентралата, така и в софийския офис на компанията, където всички предварително избрани каузи се представят пред служителите. Така те имат възможност да се срещнат с представители на съответната кауза, да поговорят с тях и да преодолеят своите съмнения и колебание по отношение на дарителството. Днес в компанията има 56 служители, които правят ежемесечни дарения.

Първите участници бяха 37 човека с общ принос от 801 лв. (410 евро), разпределени за пет каузи. Всеки от тях взе участие абсолютно доброволно, без натиск от работодателя, отговорните мениджъри или отдела за корпоративна социална отговорност. В края на годината броят на доброволците достигна 56, а събраната сума за декември е 2,116 лв (1 082 евро).

Общата сума, дарена от служителите през 2014 г., е 17 290 лв. (8 840 евро), които компанията допълни в съотношение 1:1.

Синергията между готовността на екипа да твори добро и подкрепата от страна на мениджмънта показва основното предимство на начинанието: хората се вдъхновяват да участват във внимателно подбрани и благородни дарителски каузи, когато имат възможност да се срещнат с реалните бенефициенти, а компанията допринася за устойчивостта на проекта чрез удвояване на даренията.

Доброволчество в „КонтурГлобал Марица Изток 3“

От 2010 г. насам в компанията ежегодно се провеждат Пролетен и Есенен доброволчески дни, по време на които служители на компанията участват в различни организирани инициативи с доброволен труд, като често се включват и членове на семействата им. През 2014 г. в тях се включиха 31 души.

Много сплотяващи и вдъхновяващи са две самостоятелни инициативи, провеждащи се около най-почитаните семейни християнски празници - Великденската и Коледната работилница. Те се осъществяват съвместно с Дневен център за хора с ментални увреждания „Св. Св. Козма и Дамян“, Стара Загора, и през 2014 г. в тях участваха 21 служители доброволци със своите семейства.

За „КонтурГлобал Марица Изток 3“

"КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal, която е независим производител на електроенергия. Освен това централата гарантира енергийната независимост на България, като използва местно гориво и снабдява националния пазар на електроенергия.

В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3" - една от четирите топлоелектрически централи в комплекса „Марица-изток”. Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. „КонтурГлобал Марица Изток 3” произвежда чиста и надеждна електроенергия на конкурентна цена, като използва местни енергийни ресурси.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |