Събития УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович получава модерно медицинско оборудване

УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович получава модерно медицинско оборудване

Четвъртък, 12 февруари 2015 г., 15:35
Размер на буквите

УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович модерно медицинско оборудванеЧаст от заплатите за декември месец на работещите в Университетската многопрофилна болница Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора ще бъдат изплатени до 20 февруари. В случай, че има достатъчно постъпления от надлимитните средства от здравната каса и от изравнителната субсидия от Министерство на здравеопазването, възнагражденията за последния месец на 2014 г. ще бъдат 100% преведени.

Това съобщи на пресконференция изпълнителният директор на болницата доц. д-р Йовчо Йовчев. Заплатите за декември са забавени, защото ръководството на болницата е трябвало да погаси към Националната агенция за приходите 335 000 лева за осигуровки. 34 000 лева са просрочени задължения за септември, октомври и декември, а лихвата по тях е 8000 лева. В края на февруари ще бъдат преведени средствата от здравната каса за януарските заплати.

Ръководството на университетската болница в Стара Загора разчита на конструктивен диалог със синдикатите, за взаимни действия в посока на стабилизиране на здравното заведение, защото всяко едно преустановяване на работа на дадено отделение води до негативни резултати.

Доц. Йовчев информира, че УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович постепенно излиза от тежката финансова криза. Когато е поел ръководството на 1 декември 2014 г. задълженията са били в размер на 20,5 млн. лева, от които близо 20 милиона - просрочени. От тази дата до 4 февруари са изплатени над 1,274 млн. лева за медикаменти, консумативи, адвокатски хонорари, както и сумата за осигуровките. По този начин здравното заведение няма задължения към държавата.

Намалени са разходите за отопление с около 50 000 лева, без това да се отразява на температурата в болницата. Ръководството е предоговорило и свалило цените на доставяните медикаменти и консумативи, което също води до икономии. Увеличена е заработката през януари, която ще покрие заплатите, осигуровките и текущите задължения към фирми доставчици.

Доц. Йовчев увери, че вече има ясен контрол върху финансовите потоци и доставките на консумативи. Регулярно се плащат задълженията на фирмите доставчици. До края на месеца ще заработи отделението по инвазивна кардиология, съобщи зам.-медицинският директор д-р Живко Желязков.

Болницата осигурява денонощен достъп на пациенти до медицински услуги. В Спешно приемно отделение са разкрити три кабинета, в които нуждаещите се хора могат да получат необходимата консултация.

На 13 февруари доц. Йовчо Йовчев ще подпише в Министерството на здравеопазването договор за доставка на ядрено-магнитен резонанс, скенер, ендоскопска и лапароскопска апаратура. Те са на стойност около 5 млн. лева и средствата са осигурени по ОП Регионално развитие (2007 - 2013 г.). Новото оборудване ще бъде най-модерното в Югоизточна България и ще повиши още повече качеството на лечебно-диагностичния процес в УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович.

Д-р Живко Желязков и доц.- д-р Йовчо Йовчев

Зам.-медицинският директор д-р Живко Желязков и изпълнителният директор на УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович доц. д-р Йовчо Йовчев

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |