Събития 14 нови тролейбуса ще се движат по улиците в Стара Загора

14 нови тролейбуса ще се движат по улиците в Стара Загора

Понеделник, 09 февруари 2015 г., 14:14
Размер на буквите

14 нови тролейбуса улиците в Стара ЗагораСлед 217 дни старозагорци ще пътуват с изцяло обновен тролейбусен транспорт. В края на лятото по улиците на града ще се движат само нови тролеи, а старите ще бъдат бракувани. Това съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на подписването на договора за доставка на нови тролейбуси, по интегрирания проект за обновяване и модернизиране на обществения транспорт на Стара Загора.

Договорът е на стойност 12 650 299 лв. с ДДС и бе подписан от инж. Димитър Авджиев – управител на общинската фирма Тролейбусни и автобусни превози ЕООД и от Адам Желински, зам.-директор Експорт на Соларис Бъс & Коуч С.А, съобщиха от пресцентъра на Общината.

До момента по проект Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен , в транспортната схема на града се включиха 8 нови тролейбуса. Според новоподписания договор до края на август техният брой ще се увеличи с още 14.

След подмяната на контактната мрежа имаме желание да открием и две нови линии – до кв. Зора и в посока КАТ, което може да стане в следващия програмен период, съобщи Димитър Авджиев.

Проектът Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора е финансиран от Оперативна програма Регионално развитие (2007 - 2013). Обществената поръчка бе разделена на три обособени позиции: доставка на 14 тролейбуса, доставка на специализиран автомобил за ремонт и поддръжка, както и доставка на оборудване за тролейбусно депо град Стара Загора.

Техническите стандарти и спецификации изискват тролейбусите да са с нисък под, единични, с капацитет най-малко 100 пътници и оборудвани с климатик. Те трябва да имат техническа възможност да се наклонят, така че височината на стъпалото да бъде не повече от 7 см, както и информационна система предоставяща информация на пътниците за спирки, време, температура на въздуха и т.н.

Подписване на договор за 14 нови тролейбуса в Стара Загора

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |