Събития Ей И Ес Гълъбово подкрепя тържествата за Трифон Зарезан в Априлово и Обручище

Ей И Ес Гълъбово подкрепя тържествата за Трифон Зарезан в Априлово и Обручище

Понеделник, 09 февруари 2015 г., 13:27
Размер на буквите

Ей И Ес Гълъбово Трифон Зарезан в Априлово и ОбручищеЕй И Ес Гълъбово стана за пети пореден път част от празника Трифон Зарезан в село Априлово, община Гълъбово. Традиционните тържества за Деня на лозаря се проведоха с финансовата подкрепа на компанията. Домакини на събитието бяха кметът на Априлово Иван Желязков и клуб Свети Трифон Зарезан, с председател Николай Филипов.

Да почетат празника на площада в селото се събраха общински съветници, ръководството на община Гълъбово, гости и жители на Априлово. Празникът започна в 10 часа в центъра на селото под съпровода на сборен народен оркестър музиканти от Южна България. За първи път традиционното зарязване се извърши на лозето на председателя на клуба Николай Филипов. Кметът на община Гълъбово Николай Тонев заряза първите три лозови пръчки според обичая и пожела здраве и добра реколта на лозарите в региона, съобщиха от V Consulting.

По-късно тържеството продължи в ритуалната зала на селото. Там по стара българска традиция беше избран Цар на лозата, който беше коронован с венец от лозови клонки. Прочетен беше и поздравителен адрес от Ей И Ес Гълъбово до кмета на Априлово и до председателя на клуб Свети Трифон Зарезан. Празникът продължи с представяне на собствено производство вина от местни производители. Проведе се и традиционният конкурс за бели и червени вина, които тази година се оценяваха от технолога инж. Златко Аладжов. Първенец при белите вина стана заместник-председателят на Клуба на винаря в Гълъбово Петър Петров, а титлата при червените отиде при Дончо Михайлов от клуб Свети Трифон Зарезан. Тържествата продължиха през целия с ден с много музика, танци и веселие.

Денят на свети Трифон ще бъде отбелязан и в село Обручище в края на тази седмица. Това отново ще стане с подкрепата на Ей И Ес Гълъбово, която ще осигури празнична почерпка за около 200 души. Както е обичаят, тук също ще има зарязване на лозите и ще бъде избран Цар на лозата.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |