Събития Съвместни инициативи на БТПП и ICF България

Съвместни инициативи на БТПП и ICF България

Сряда, 21 януари 2015 г., 16:40
Размер на буквите

Съвместни инициативи на БТПП и ICF БългарияПредседателят на УС на „ICF България“ д-р Кирил Калев се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участва и Лидия Шулева, член на УС на БТПП и коучинг треньор.  Д-р Кирил Калев представи дейността на сдружението, което е българско представителство на най-голямата професионална организация на коучинга  „International Coach Federation“ със седалище в САЩ.

Дейността е нова за България и професионалните коучове са малко на брой, но в световен мащаб има 20-годишна световна практика в повече от 100 държави. От 2011 г. коучингът е саморегулираща се професия в Европейския съюз.

Една от основните цели на „ICF България“ е да информира бизнеса и обществения сектор в страната за възможностите и ползите от коучинга, като осъзната необходимост за модерен подход за развитие на лидери и ръководители, както и на управленски подход за развитие на техните екипи и разкриване на потенциала им.

По проучване на PricewaterhouseCoopers, възвръщаемостта на инвестицията в коучинг услугата е средно седем пъти за клиентите – физическо лице или компания. ICF определя коучинга като „партньорство между коуч и клиент (отделен човек или екип) в процес, който провокира мисленето и креативността и вдъхновява клиента да увеличи своя личен и професионален потенциал“

По време на срещата бе постигната взаимна договореност за организиране на презентации по време на събития на Палатата, единната система и браншовите организации, за да се популяризира професията в България. Представянето ще се осъществи с участие на национални и международни лектори и експерти. Ще се реализира и партньорство при разработване и участие в проекти по програми, финансирани от ЕС и други международни организации в подготовка на инициативи, за повишаване общественото значение на предприемачеството.

Повече информация за „ICF България“ и коучинга, както и пълен списък със сертифицираните и с акредитираните български коучове, може да откриете на: www.icfbulgaria.org.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |