Събития Новоназначеният посланик на Судан Илхам И. М. Ахмед посети БТПП

Новоназначеният посланик на Судан Илхам И. М. Ахмед посети БТПП

Сряда, 21 януари 2015 г., 16:31
Размер на буквите

Новоназначеният посланик на Судан Илхам И. М. Ахмед посети БТППНовоназначеният посланик на Судан у нас г-жа Илхам И. М. Ахмед се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов.  В срещата взе участие и  търгвският съветник в посолството на Судан в София Хайсам Бадрелдин Халил Кхалил. Гостите бяха информирани за развитието на икономиката на България, дейността на БТПП в национален и международен мащаб. 

Посланик Ахмед отбеляза, че България, което е сред първите страни, признали независимостта на Судан през 1956 г., е била сериозен търговски партньор на африканската страна, със значителен обем на стокообмена до 1999 година. С промяна в приоритетите на България активността на търговските връзки със Судан намалява.  В момента перспективни за двустранното сътрудничество са областите - селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, млечна и месна промишленост.

В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за съживяване на двустранното икономическо сътрудничество и набелязани конкретни мерки в тази посока. Като такава стъпка бе договорено провеждането в БТПП на информационно събитие за икономиката на Судан и двустранно икономическо сътрудничество в конкретни сектори като туризъм, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост.

При предварителен интерес за участие, можете да заявите интерес в БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , за да бъдете поканени с предимство.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |