Събития Чуждестранни експерти ще определят победителите на Винария 2015

Чуждестранни експерти ще определят победителите на Винария 2015

Сряда, 21 януари 2015 г., 13:24
Размер на буквите

Чуждестранни експерти определят победители Винария 201515 чуждестранни сомелиери, еножурналисти и търговци са поканени в журито на Международния конкурс за вина и спиртни напитки за наградите на изложението Винария 2015. Той ще определи новите носители на приза Златен ритон - най-престижното българско отличие за вино. Международната изложба за лозарство и винарство ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив.

Чуждестранните експерти са от държави, които представляват целеви пазари за българските производители, поясняват от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК), която организира конкурса. По време на неговото миналогодишно издание в 20-членното жури бяха включени 12 оценители от чужбина и те за първи път бяха повече от българските си колеги, съобщиха от пресцентъра на Международния пловдивски панаир.

Дегустациите, които ще класират най-добрите вина и спиртни напитки, ще се състоят от 28 февруари до 2 март. Претендентите се състезават в шест категории за вино. Ракии и винено бренди се борят за приза Златна фиала, който е равностоен на винения Оскар. Освен големите награди, се присъждат златни, сребърни и бронзови медали. Имената на победителите ще бъдат обявени в Нощта на Златния ритон на 4 март.

Енолозите от чужбина ще посетят български изби и Винария, добавят от НЛВК, която е и съорганизатор на изложбата. Така нашите продукти ще бъдат по-добре презентирани пред ключови експерти.

Камарата има намерение да се възобнови традицията Фестивалът на виното да започва пред сградата на Община Пловдив с художествена програма, а след това тържествено шествие да измине пътя до панаирния комплекс и да се включи в официалната церемония за старта на Винария 2015.

Новост в тазгодишното издание на изложбата е Градът на виното. Той ще представи колекции на известни изби. Щандове ще имат и производители на месни, млечни и хлебни изделия, участващи в Международната изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии Фудтех. В съпътстващата програма, подготвена от НЛВК, са предвидени майсторски класове, промоции на ресторанти, дегустации на наградените вина, премиери на продукти.

За първи път Винария и Фудтех се организират по едно и също време с Международната селскостопанска изложба Агра, а трите прояви отново са под егидата на Министерството на земеделието и храните. От 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив ще се състоят и Специализирана изложба БиоАгра, Международна изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти Хорека Пловдив, изложба Вкусовете на Италия и Международна изложба за пчеларство Апи България.

Очакват се над 50 000 посетители от страната и чужбина.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |