Събития Ротарианци от Америка ще помогнат за изпълнението на хуманитарни проекти в Стара Загора

Ротарианци от Америка ще помогнат за изпълнението на хуманитарни проекти в Стара Загора

Понеделник, 19 януари 2015 г., 18:38
Размер на буквите

Ротарианци от Америка ще помогнат за изпълнението на хуманитарни проекти в Стара ЗагораЛорънс Фърбиш, дистрикт-гуверньор на Ротари дистрикт на американските щати Мейн и Ню Хемпшир направи двудневно посещение в Стара Загора със съпругата си. Той взе участие и в традиционната за понеделник среща на ротарианците от Стара Загора и ги запозна с проектите, по които негоият клуб работи. Те са свързани с подпомагане с дрехи на деца от семейства с ниски доходи и с дейности, които са в помощ на болници и училища в региона на клуба.

Посещението на Лорънс Фърбиш (Lawrence Furbish) е свързано с взаимно желание за изпълнение на проекти в България, за които ротарианците от САЩ могат да помогнат финансово, уточни президентът на Ротари клуб Стара Загора Николай Колев. За април 2015 г. е планирано ново посещение на по-голяма група от Дистрикт Мейн и Ню Хемпшир и тогава сътрудничеството между българските ротарианци и приятелите им от САЩ ще има по-ясни измерения. От сега е ясно, че проектите, по които ще се работи, ще бъдат хуманитарни и подчинени на някоя от шестте приоритетни области на Ротари Интернешънъл, каза пред журналисти доц. Валентин Стоянов,  дистрикт-гуверньор на Ротари България за 2013/2014 г. Той уточни, че срещите на клубно ниво са ценни, защото те са част от пътя за изграждане на взаимно доверие и за достигането до началната фаза на всеки общ проект.

Лорънс Фърбиш обясни, че харесва България. Хората са прекрасни, приятелски настроени и позитивни, добави той. Аз се интересувам от история и археология и в Стара Загора видях уникални експонати и артефакти, каза ротарианецът. Той е впечатлен и от природата ни, имал е възможност да види българските планини. Вече харесва и българската храна, намира я за много качествена и отлична и е запомнил думата ракия.

По време на пресконференцията с Лорънс Фърбиш в Стара Загора доц. Валентин Стоянов съобщи, че вече е известен новият девиз и лого за следващата ротарианска година (2015/2016), която започва на 1 юли т.г. Девизът е Be a Gift to the World.

Пресконференция - Ротарианци от Америка ще помогнат за изпълнението на хуманитарни проекти в Стара Загора

2014

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |