Събития Новият посланик на Република Куба у нас посети БТПП

Новият посланик на Република Куба у нас посети БТПП

Петък, 09 януари 2015 г., 15:38
Размер на буквите

Новият посланик на Република Куба у нас посети БТППНовоназначеният посланик на Куба у нас Педро Пабло Сан Хорхе и председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъдиха на среща в БТПП възможностите за насърчаване на двустранните икономически отношения. Бяха дискутирани идеи за установяване на активно сътрудничество между БТПП и Търговската палата на Република Куба. Гостът предостави проект на споразумение за партньорство между двете организации.

Търговската палата на Куба е национална бизнес организация, която обединява компании от всички сектори на икономиката със специални секции за индустрия, търговия, строителство.
В хода на разговора бе констатирано наличието на потенциал за засилване на двустранната търговия. Куба е сред най-големите износители на омари и на пури в света. Посланик Сан Хорхе подчерта, че България може да изнася за Куба жито, колбаси, вино, мляко на прах, обувки и други стоки. Предвижда се и насърчаване на сътрудничеството в областите туризъм и енергетика въввръзка с отварянето на Куба към международните пазари.

Бе отправена покана за участие на български фирми в Международния панаир в Хавана през месец ноември тази година. В изложението през 2014 г. са участвали представители на бизнеса от над 60 държави, а посетителите са били над 2500.  Посланикът информира и за нов закон за насърчаването на инвестициите в латиноамериканската страна, който в най-скоро време ще бъде предоставен на БТПП на английски език.

По време на срещата бе договорено и провеждане на информационно събитие за възможностите за търговия и инвестиции в Куба.

За повече информация и контакти: Посолство на Куба в София, тел.: 02 971 38 32, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или БТПП, дирекция Межународно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |