Събития Язовирите в област Стара Загора не създават опасност след дъждовете

Язовирите в област Стара Загора не създават опасност след дъждовете

Четвъртък, 04 декември 2014 г., 10:30
Размер на буквите

Язовири област Стара Загора не създават опасност дъждоветеСлед падналите на 3 и 4 декември валежи на територията на област Стара Загора пряко застрашени от наводнение населени места няма. По пътя Стара Загора – Нова Загора в района на с. Оряховица, поради обилен валеж, по платното за движение има излязла от канавките вода. Към момента движението по пътя се осъществява нормално и същият не е затворен.

В района на с. Загоре по пътя за Димитровград също има излязла от нивите и канавките вода, която не затруднява движението. От Областна дирекция на МВР призовават водачите да бъдат предпазливи и да спазват ограничението на скоростта, както и необходимата дистанция с другите участници в движението по пътищата с оглед предотвратяването на пътни инциденти.

В оперативния център на Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението са получени сигнали за наводнени мазета и дворове на къщи, намиращи се в ниските части на няколко села.

На територията на Стара Загора – с. Арнаутито, с. Михайлово, с. Горно Ботево, с. Еленино и с. Хан Аспарухово. На територията на Казанлък сигнали за наводнени дворове са подавани от селата: Ягода и Юлиево. На територията на Чирпан - с. Винарово, с. Гита и с. Мирово. На територията на Раднево – с. Коларово, с. Сърнево, с. Боздуганово, с. Землен и с. Любеново. На територията на Гълъбово – с. Обручище. На територията на Опан – с. Опан и с. Бял извор.

Няма опасност от преливане на язовири на територията на областта. Всички язовири са с отворени основни изпускатели и водата преминава през преливниците.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |