Събития Среща на бизнеса с науката, местната власт и гражданския сектор в Стара Загора

Среща на бизнеса с науката, местната власт и гражданския сектор в Стара Загора

Вторник, 18 ноември 2014 г., 12:01
Размер на буквите

Среща на бизнеса с науката, местната власт и гражданския сектор в Стара ЗагораНаучен форум Връзки на развитието, насочен към стимулиране на сътрудничеството и интеграцията между институтите на Българската академия на науките, регионалната научна и образователна инфраструктура, регионалната и местна власт, гражданския сектор и иновативния бизнес от Старозагорски регион, ще се проведе на 4 и 5 декември в Стара Загора.

Целта на форума е да се съкрати пътят на научните разработки до тяхната практическа реализация и да се повиши конкурентоспособността на българските фирми.

Регионални академични центрове имат ангажимент да организират и проведат свои форуми, които са посветени на 145-ата годишнина от създаването на БАН. До момента са осъществени събития в 12 от центровете в страната. С форумът в Стара Загора на 4 и 5 декември е последен и с него завършва националният цикъл. Той ще се проведе в зала Славейков на Община Стара Загора и в залите на регионална библиотека Захарий Княжески и на Регионален исторически музей - Стара Загора (повече информация за темите и мястото можете да прочетете в приложения файл с програмата).

Беше създаден научен колектив с ръководител проф. Гарабед Минасян (БАН и Стопански факултет към Тракийски университет) и проф. Тодорка Атанасова (СФ към ТрУ). По време на форума те ще представят резултатите от изследване на конкурентните предимства, ограничителите и перспективите през икономиката на Старозагорски регион.

На конференцията също ще бъде представено виждането на представители на фирми от различни сектори на регионалната икономика за връзката на науката и бизнеса и как тя да стане по-добра, по-резултатна и реално да съдейства за повишаване на конкурентоспособността на регионалните ни продукти и услуги.

На форума ще бъде представена и регионалната научна инфраструктура и потенциала ѝ за партньорство с бизнеса. Ще бъде дискутирано и влиянието на държавната и общинска администрация върху развитието на връзката наука – бизнес.

Важен елемент на форума е блокът от двустранни срещи между представители на старозагорския бизнес и представители на звената на БАН, на научните звена от регион Стара Загора и други български научни звена, който ще се проведе на втория ден от форума – 5 декември (петък), по предварително заявен и съгласуван график. За да бъде тази проява по-ефективна, организаторите се обръщат с молба към всички фирми от региона, които имат потребност от научно партньорство, да заявят желанието си за срещи с конкретни научни звена, като формулират накратко, в свободна форма, темата или проблемите си. Регионален академичен център Стара Загора ще направи необходимото, за да осигури партньори от страна на научните звена. На територията на Стара Загора те са:

Освен с тях чрез РАЦ Стара Загора е възможно и пряко сътрудничество с десетките звена на БАН в София и в други региони от страната.
РАЦ Стара Загора се ангажира да съдейства за развитието на установените отношения между фирмите и научните звена, вкл. и с консултации и съдействие за използване на подкрепа от национални, европейски и други международни програми, заявява Олег Стоилов, ръководител на Регионалния академичен център Стара Загора и председател на УС на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Организатори на научната конференция Връзки на развитието са Община Стара Загора, Българска академия на науките и Регионален академичен център Стара Загора.
Партньори при организацията и провеждането на конференцията в Стара Загора са:

 • Тракийски университет – Стара Загора, Стопански факултет към ТрУ – Стара Загора
 • Земеделски институт – Стара Загора
 • Институт по полските култури – Чирпан
 • Институт по розата и етерично-маслените култури Казанлък
 • Институт по космически изследвания и технологии – клон Стара Загора
 • Съюз на учените в България – клон Стара Загора
 • Регионален исторически музей – Стара Загора
 • Регионална библиотека Захарий Княжески
 • Търговско-промишлена палата – Стара Загора
 • Агенция за регионално-икономическо развитие – Стара Загора
 • Клуб на работодателя – Стара Загора
 • Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора
 • иновативни фирми от регион Стара Загора

Участието е безплатно. Необходима е предварителна заявка, която трябва да се изпрати не по-късно от 1.12.2014 г. на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

За контакти и допълнителна информация - Светослава Павлова, 042 626033.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |