Събития Граждански клуб ЛИПА ще пусне 5000 рибки в езерото на Старозагорските минерални бани

Граждански клуб ЛИПА ще пусне 5000 рибки в езерото на Старозагорските минерални бани

Четвъртък, 11 септември 2014 г., 12:18
Размер на буквите

Граждански клуб ЛИПА 5000 рибки езеро Старозагорските минерални баниМного изненади подготвят членовете на Граждански клуб ЛИПА за жителите и гостите на Старозагорските минерални бани. На 22 септември - Ден на независимостта на България и празник на селото ще пуснем в зоопарка на открито, който създадохме през май, още токачки, съобщи председателят на Клуба Олег Стоилов, който е и председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

В езерото, до което риболовците имат свободен достъп, ще бъдат пуснати 5000 рибки от видовете толстолоб, шаран и амур, предоставени от Петър Воденичаров.

Заедно със Земеделски институт - Стара Загора ще тестваме системата на биокосачки – специален вид козички, които са атракция за парковете в някои европейски градове. В центъра на Старозагорски минерални бани ще открием мащабно пано - дело на млади старозагорски художници, каза още Олег Стоилов.

За трета поредна година ще връчим на всички първокласници в Стара Загора, които со около 1250 деца, светлоотражателни ленти с надпис Пази ме! Ще подкрепяме и партньорски проекти, насочени към опазване живота и здравето на децата на улицата, каза Тони Куцаров - член на Граждански клуб ЛИПА.

Другата тема, по която продължаваме да работим, е превръщане на зоната около Стария чинар в любимо и предпочитано място за старозагорци и гостите на града ни. Въпреки че все още базовият проект не е завършен, там вече се провеждат различни събития на различни възрастови групи. След укрепването на чинара вече е готово и барбекюто. Предстои завършване на беседката, организиране на автономно фотоволтаично ел. захранване, осветление и видеонаблюдение, което ще бъде достъпно чрез интернет. Ще се облагороди околното пространство. Всичко това става с широко, безвъзмездно съдействие от много старозагорски фирми, за което им благодарим, заяви Олег Стоилов.

Глаждански клуб ЛИПА подкрепя активно третото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014. Тази година Франция е специален партньор на събитието. Освен очакваното увеличение на броя на избите-изложителите, ще се опитаме да увеличим и броя на фирмите, представящи кулинарни продукти, свързани с виното. Очакваме още по-добро представяне на кулинарния сектор, особено с договореното партньорство с МЕТРО Академия - най-добрата кулинарна школа в България. За първи път в рамките на Фестивала ще организираме майсторски клас България срещу Франция - сляпа дегустация на български и френски вина, водена от виден български енолог. Тази година, в партньорство с Mall Galleria и хипермаркет Аскент, ще започнем ранна промоция на Фестивала, като от 1 до 19 октомври във Фейсбук ежедневно ще се провежда викторина с награди – вина и безплатни пропуски за изложението, добави Олег Стоилов.

Членовете на Граждански клуб ЛИПА работят ангажирано младите хора да останат да живеят и да работят в Стара Загора. Освен подкрепата за различни младежки форуми и събития, до голяма степен със съдействието на Клуба, активна старозагорска група млади хора, в рамките на година се разви и доби опита и авторитета на уважавана младежка неправителствена организация – Младежки алианс за предприемачество и заетост (МАПИЗ). Тя вече изпълни един проект, в който участваха много старозагорски ученици, студенти и работещи младежи, които придобиха предприемачески знания и умения. Предстои участието им в други национални и международни проекти.

Ще продължим да подкрепяме и масовия спорт, особено сред децата и младежите, затова готвим активно новото, четвърто издание на Детски игри Старозагорски олимпийски надежди 2015, които предвиждаме да се проведат през май следващата година. Ще продължим да подкрепяме и големите старозагорски спортни събития като Балканиадата и турнира Самарско знаме, които издигат авторитета на Стара Загора, каза още Олег Стоилов.

Граждански клуб ЛИПА - пресконференция, БТА - Стара Загора

Стара Загора - Граждански клуб ЛИПА - пресконференция, БТА - Стара Загора

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |