Събития 53 застрахователи и брокери от ЕС прекратяват дейност у нас

53 застрахователи и брокери от ЕС прекратяват дейност у нас

Сряда, 06 януари 2010 г., 10:33
Размер на буквите

След огромния интерес към застрахователния ни пазар, деклариран от страна на застраховатгелни компании и посредници от страни в ЕС, дойде време и на действието с обратен знак. Към 31  декември  2009 г. 1 151  застрахователни посредници, чрез съответните регулаторни институции, са нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество в България. Прекратилите дейността на територията на България са 49, съобщи Комисията за финансов надзор.

Четири застрахователни дружества от страни в ЕС също са декларирали отказ от извършване на застрахователна дейност на територията на страната. Така общият брой еврозастрахователи към края на 2009-та, които са информирали, че желаят да извършват застрахователна дейност в България, е 279, съобщи Insurance.bg.
Най-голям интерес има от страна на Великобритания - компаниите, заявили интерес към България, са 78, като сред тях са QBE, Society of Lloyd`s, Swiss Reinsurance, две на AXA, Aviva, Prudential, две на Berkshire Hathaway. 
Представителите от Ирландия са общо 33, между тях има клонове на AIG, Aviva, Allianz, Generali, Prudential, Carrefour.
21 са дружествата от Германия, като между немските представители има 2 клона на Allianz, 2 на АХА, три на HDI.
От Франция дружествата са 20, сред тях има клонове на GENERALI, GROUPAMA,три на AXA, COFACE, ALLIANZ, две на CARDIF, AIG.
От Австрия застрахователите, стъпили на родна земя, са общо 16, като сред тях има дружества на HDI, UNIQA, Generali, Wiener Stadtische Versicherung AG Vienna Insurance Group, две на Coface, също 2 дружества на Allianz.
От Италия компаниите са 15, сред тях Generali, две на Allianz и др. 
От Холандия има 9 застрахователя, сред тях: Allianz, AIG, HDI. От Белгия представителите са 8, сред които: Allianz, HDI, АХА.Дружествата от Унгария са общо 6, сред тях: Allianz, АХА. Чешките застрахователи в България са общо 5, сред тях: Allianz и две дружества на Česká pojist`ovna.
Останалите застрахователи,  заявили, че желаят да извършват застрахователна дейност в България, са от Лихтенщайн, Люксембург, Швеция, Гибралтар, Испания, Полша, Дания, Литва, Кипър, Финландия, Малта, Словения, гърция, Естония, Норвегия, Румъния.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |