Събития Успешно приключи проектът Подобряване условията на труд в Пресков АД и внедряване на система BS OHSAS 18001:2007

Успешно приключи проектът Подобряване условията на труд в Пресков АД и внедряване на система BS OHSAS 18001:2007

Понеделник, 18 август 2014 г., 12:31
Размер на буквите

Успешно приключи проектът Подобряване условията на труд в Пресков АД и внедряване на система BS OHSAS 18001:2007Старозагорското дружество Пресков, което произвежда горещо ковани детайли от въглеродна и легирана стомана, успешно реализира проект Подобряване условията на труд в Пресков АД и внедряване на система BS OHSAS 18001:2007. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма Развитие на човешките ресурси, финансирана от Социалния фонд на Европейския съюз.

В рамките на една година бяха изпълнени четири дейности. Направен е анализ на състоянието и организацията на работния процес в основното производство. Всички 220 служители на дружеството получиха работни обувки и лични предпазни средства с висока степен на защита. Също така е внедрена и сертифицирана системата за безопасни условия на труд BS OHSAS 18001:2007.

Очакваните резултати са подобряване производителността на труда, намаляване на трудовия травматизъм и постигане на по-висока степен на обученост и създаване на предимствата от спазване на изискванията при безопасност при работа от наетия в организацията персонал, съобщи по време на заключителната пресконференция Живка Козлева, ръководител на проекта.

В рамките на проекта в основния производствен корпус на дружеството е подменено осветлението с метал-халогенни лампи. Новата технология подобрява значително условията на труд и с нея се постигна осветеност 333 лукса на кв.м. С нея се реализира и икономия.

Преди за същата тази осветеност бяха необходими 1500 лампи. С новите технологии постигнахме много по-добра осветеност с 600 лампи. На практика икономията е над 50%, но най-важно е, че осигурихме по-добри условия на работните места, каза инж. Коста Грунов, енергетик на Пресков АД.

Проектът е на стойност 131 хиляди лева, като 80% от сумата се предоставя безвъзмездно от оперативна програма Развитие на човешките ресурси, а останалите 20% са собствени средства на Пресков АД. В рамките на проекта е реализирана икономия в размер на 10 800 лева, съобщи Екатерина Александрова, главен счетоводител на дружеството. Тя добави, че са работили в отличен синхрон с договарящия орган и с неговите представители в Хасково, които през цялото време на изпълнението на проекта са давали полезни консултации.

Живка Колзева заяви, че европейското финансиране е от изключителна полза за бизнеса. Проектът е успешно реализиран благодарение на екипната работа в сътрудничество с управляващия орган на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |