Събития Приходната агенция в Стара Загора събра над 6 млн. лева забавени данъци

Приходната агенция в Стара Загора събра над 6 млн. лева забавени данъци

Четвъртък, 14 август 2014 г., 12:33
Размер на буквите

Приходна агенция Стара Загора събра над 6 млн. лева забавени данъциНад 6,1 милиона лева забавени данъци и осигуровки събра Офисът на НАП в Стара Загора за два месеца (юни и юли), в резултат на провеждани кампании – чрез лични срещи със задължените лица, чрез напомняне по телефона и електронни писма.

В началото на лятото бяха селектирани за разговор по телефона над 800 лица от област Стара Загора с декларирани през тази година, но неплатени в срок- данък върху доходите и задължителни осигурителни вноски. Телефонният контакт се оказа ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите да покрият дълговете си към бюджета, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция в Стара Загора. След проведената такива кампания в хазната са постъпили над 92 хил.лв. от физически лица със забавени дължими суми. Приходите са резултат от съвместните усилия на екипите от отдели Събиране и Обслужване в Офиса на НАП в Стара Загора.

По същото време се проведоха и лични срещи с представители на 127 дружества със задължения над 100 000 лева, като 30 от тях лично от директора на офиса на НАП в Стара Загора. В резултат, фирмите внесоха над 6 милиона лева забавени данъци и осигуровки.

За първите седем месеца на годината, чрез доброволно плащане и след намесата на публични изпълнители, НАП Стара Загора събра за бюджета общо 102 милиона лева просрочени задължения. 67 милиона лева от тях са от данъци, а 35 милиона лева от задължителни осигурителни вноски. Мониторингът на забавените плащания продължава, като освен чрез телефонни обаждания и срещи, от НАП приканват длъжниците и с писма.

Агенцията напомня, че лицата, които имат временни финансови затруднения, могат да търсят за съдействие публичните изпълнители от дирекция Събиране за изготвяне на индивидуални погасителни планове.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |