Събития Миньорите от Мини Марица-изток ЕАД ще отбележат празника си с дарителски кампании

Миньорите от Мини Марица-изток ЕАД ще отбележат празника си с дарителски кампании

Четвъртък, 14 август 2014 г., 09:02
Размер на буквите

Миньори Мини Марица-изток ЕАД отбележат празник дарителски кампанииТази година миньорите от най-голямото дружество за открит въгледобив в страната Мини Марица-изток ЕАД ще отбележат по нетрадиционен начин предстоящия си професионален празник - 18 август. С решение на ръководството и представителите на работниците в дружеството от двете синдикални организаци КНСБ и КТ Подкрепа, дружеството ще подпомогне пострадалите от наводненията в страната жители на Мизия.

Така миньорите изказват своята съпричастност и подкрепа на стотиците хора, останали без подслон и възможност за прехрана в следствие на голямото наводнение. Съвместно с областната структура на Български червен кръст, които координират дейностите по подкрепа на бедстващите, Мини Марица-изток ЕАД ще предоставят в петък (15 август) - 23 хил. литра вода, 3 хил. литра дезинфектанти (белина в различни разфасовки), 2 хил. чифта латексови ръкавици, 2 хил. дебели найлонови чувала и 200 поцинковани кофи. Лично служителите на рудници Трояново-1 Трояново-север и Трояново-3 ще се включат в разтоварването и раздаването им на нуждаещите се, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

В същия ден, когато православната църква отбелязва един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица, сред работещите стартира и кампания за набиране на учебни пособия (тетрадки, химикали, моливи и др.) и ученически книги, които ще бъдат предоставени на децата за началото на предстоящата учебна 2014/2015 година.

По традиция в Деня на покровителя на миньорите Св. Иван Рилски – 18 август, от въгледобивното дружество ще осигурят и топла храна и плодове, приготвена в кухнята на Домашен социален патронаж в града и осветена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион на 280 социално слаби граждани от община Раднево. В рамките на празника ще бъдат поднесени цветя пред най-големия паметник на светеца Иван Рилски. Архитектурният комплекс е висок повече от 30 метра и е построен през 2007 г. по проект на скулптура Минчо Минев, със средства, осигурени от Мини Марица-изток ЕАД и дарители.

Денят на църковния празник Успение на Свети Иван Рилски, покровител на миньорите, е определен за техен професионален празник с решение на МС от 8 август 1996 г. На този ден празнуват и геолозите и работниците от енергийно-суровинния отрасъл.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |