Събития Държавите от Черноморския регион развиват мрежа за приключенски туризъм

Държавите от Черноморския регион развиват мрежа за приключенски туризъм

Петък, 25 юли 2014 г., 11:31
Размер на буквите

Държавите от Черноморския регион развиват мрежа за приключенски туризъмДържавите от Черноморския регион развиват Мрежа за приключенски туризъм на открито в рамките на проект по съвместна оперативна програма Черноморски басейн. Партньори по проекта са организации от Румъния, България, Молдова, Грузия и Турция. Нашата страна е представена от Търговско-промишлена палата - Стара Загора и от Агенцията за регионално икономическо развитие.

Участниците в проекта ще определят възможностите, които всяка от държавите предлага за развитие на приключенски туризъм (рафтинг, планинско колоездене, риболов, конна езда, джогинг в планината и др.). Целта на проекта е да се проучат интересите и начините да се предложат нетрадиционни и атрактивни форми на приключенски туризъм в региона на Черно море. Самите партньорски организации няма да предлагат туристически услуги и това е задачата на десетките туроператорски фирми. По време на срещата в Стара Загора се споделиха различни идеи. Сред тях например попада и възможността при възстановки на моменти от исторически събития туристите да бъдат преки участници, като получат автентична роля в действието.

Ще разработим и план и стратегия за неговото устойчиво развитие, съобщи Красимира Соколова - зам.-председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

В момента се провежда анкета сред широката общественост по темата приключенски туризъм, която всеки може да попълни на сайта на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Ще бъде създаден и специализиран сайт.

В рамките на проекта ще се проведат спортни турнири и туристически панаир в Констанца, Румъния, чиято областна администрация е водещ партньор в международния проект. Освен двете български организации - Търговско-промишлена палата - Стара Загора и от Агенцията за регионално икономическо развитие - другите партньори в проекта са: Организация за развитие на малки и средни предприятия от Молдова; Международен център за бизнес развитие и инвестиции от Грузия; Областна управа на регион Кастамону, Турция; Националната асоцияция на заетите в туризма ANAT, Румъния и Инвенто от Молдова.

На 25 юли 2014 г. в Стара Загора участниците в проекта подписаха споразумение за развитие на Мрежата за приключенски туризъм на открито.

 Мрежа за приключенски туризъм на открито в рамките на проект по съвместна оперативна програма Черноморски басейн

 Мрежа за приключенски туризъм на открито в рамките на проект по съвместна оперативна програма Черноморски басейн

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |