Събития Старозагорци подкрепят кмета за събарянето на незаконните ромски къщи (видео)

Старозагорци подкрепят кмета за събарянето на незаконните ромски къщи (видео)

Сряда, 23 юли 2014 г., 18:54
Размер на буквите

Стара ЗагораЕдно голямо браво, защото се иска много голяма смелост да направиш такова действие, заяви Антон Николов - един от стотиците старозагорци, които дойдоха на площада пред сградата на Общината, за да изразят своята подкрепа на кмета Живко Тодоров, в негово отсъствие, за събарянето на незаконните къщи в ромския кв. Лозенец в Стара Загора.

Също така е много важно, че г-н Тодоров дава алтернатива на хората, които остават без домове, добави младият старозагорец.

Участвала съм в няколко кампании по залесяване в близост до района на незаконните ромски къщи, защото гората беше палена и изсечена. Гледката е много неприятна. Подкрепям изцяло общинската администрация, защото не искам да виждам повече това. Законът е еднакъв за всички. След като аз не строя незаконно, не трябва и друг да го прави, каза Таня Калчева.

Събарянето на незаконните ромски къщи не е в нарушение на правата на техните обитатели, както в момента Хелзинкският комитет твърди. Нека да си прочетат по-подробно чл. 8 от Конвенцията за човешките права, каза още Антон Николов.

В съобщение, публикувано на сайта си, правозащитната организация осъжда безогледното разрушаване на домове в старозагорския квартал Лозенец. В съобщението се казва още, че Българският хелзинкски комитет ще предостави правно представителство на засегнатите, които се обърнат към организацията с цел завеждане на дела срещу държавата.

Какво искат да кажат с това - че в България законите не трябва да се прилагат? Ние сме правова държава, като всяка европейска друга. Ние като Община ще се защитим, ако те искат да работят срещу държавата. Ще защитим и българския интерес, категоричен е кметът.

На 21 и 22 юли бяха съборени 55 незаконни къщи в ромския кв. Лозенец в Стара Загора. Проблемът, натрупван от 20 години беше решен с единствено възможните действия на кмета Живко Тодоров.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |