Събития Заповед на кмета определя реда за принудителното премахване на незаконните постройки в квартал Лозенец в Стара Загора

Заповед на кмета определя реда за принудителното премахване на незаконните постройки в квартал Лозенец в Стара Загора

Сряда, 16 юли 2014 г., 19:51
Размер на буквите

Картотекирани 350 незаконни ромски къщи Стара ЗагораСъс заповед на кмета на Стара Загора Живко Тодоров на 21.07.2014 г. от 7:30 часа да започне принудителното премахване на незаконно построените жилищни и стопански сгради в квартал Лозенец. Констативни актове и издадени заповеди уточняват, че ще бъдат съборени 55 незаконни къщи в квартала. Назначен е Оперативен щаб за ръководство на мероприятието с председател зам.-кметът Йордан Николов и помощник - гл.арх. Иван Кирчев.

Освен общински служители, в щаба влизат още и представители на областна дирекция на МВР, служители на отдел Закрила на детето, на ВиК – Стара Загора и на електроразпределителното дружество ЕВН България. За да се обезопаси района, преди започване на действията по принудителното премахване на постройките, площадка на незаконните строежи ще бъде оградена със сигнални ленти.

Предварително ще бъде изключено електричеството и водоподаването на къщите, които попадат в списъка за събаряне. В случай, че сградите не са освободени доброволно от малотрайни, пожаро- и взривоопасни материали, обзавеждане и друго имущество, ще се пристъпи към принудителното им освобождаване и изнасяне. При условие, че собствениците не желаят да приемат изнесеното имущество, или ако не може да бъде установен неговият собственик, изнесеното движимо имущество ще се остави на съхранение в Парова централа - Железник. Комисия ще направи опис на имуществото в присъствието на служители на МВР.

Със заповедта се определят групи от звено Чистота, които имат за задача да извършат изнасяне и товарене на имуществото, както и за почистване и товаро-разтоварна дейност. Групата за изнасяне и товарене ще започне да действа след потвърждение от съответните институции за преустановяване захранването с вода, електрическа енергия и прекъснато отвеждане на отпадните води.

За премахването на незаконните постройки е избрана чрез обществена поръчка кооперация Синвекс. Дружеството ще работи с два колесни багера и един транспортен автомобил за извозване на отпадъците. В края на всеки работен ден между 16 и 17 часа техниката ще бъде прибирана в базата на фирмата. За мероприятието ще бъдат известени Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението и Центърът за спешна медицинска помощ.

На всички служители от Общината, участващи в мероприятието, да бъдат раздадени сигнални жилетки с надпис Община Стара Загора. За срока до завършване на дейността ще им бъде осигурена и питейна вода, предвижда още заповедта на кмета.

За представителите на медиите, които желаят да бъдат на мястото, ще бъде осигурен транспорт от паркинга на общината в 6:45 часа. С оглед на тяхната сигурност и безпрепятствено извършване на служебните им задължения, те ще могат да пребивават в района на действията по премахването, само в обособен за целта периметър, който ще бъде охраняван от органите на реда.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |